Kategoriler
Emlak Haberleri

Kentsel dönüşümde 5 yıllık acil eylem planı hazırlanıyor

Konya’da yapılan kura çekilişi törenin de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumkentsel dönüşüm ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm projelerinin terör ile mücadele kadar önemli olduğunu belirten Bakan Kurum, “Kentsel dönüşümde 5 yıllık acil eylem planımızı hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Kura töreni Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Bakan Murat Kurum, gerçekleşen hak sahipliği kura törenine katıldı.

Bakan Kurum, kura töreninde yaptığı konuşmada kura çekilişi yapılacağını belirtti. Toplam 1.353 adet dairenin yer aldığı Toki Konya Selçuklu Ardıçlı projesinin kura çekilişi yapıldı.

Kurum, “Bugün hep birlikte, Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızca toplam 2 bin 974 adet daire inşa edeceğimiz alanda, 1.353 adet dairenin kurasını çekiyoruz. Şimdiden hak sahibi kardeşlerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Konya şehri hızlı bir kentleşme yaşadı. Bu hızlı kentleşme hala devam ediyor. Dar ve orta gelirli ailelerimize yönelik projeler geliştirmek çok önemli. İşte bugün de bu ailelerimize yönelik projelerimize bir yenisini daha hep birlikte ekliyoruz.”

Kurum, Konya şehrinde bugüne kadar toplam 21 bin 817 adet daire inşa edildiğini belirtti. Başlatılan bu projelerde yer alan toplam 19 bin 265 adet dairenin teslim edildi.

67 ilde toplam 140 adet konut projesinde hayata geçirilecek olan bu kampanyada, 636 bin 737 kişi başvuruda bulundu. Bu rakam konut sayısının 12 kattan fazla. Proje ile ilgili TOKİ ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında 4 Mart 2019 tarihinde protokol imzalanmıştı. Projede yer alan dairelerin yüzde 40’ı şehit aileleri, engelli ve emeklilere ayırdı.

Projede yer alan konut blokları zemin kat + 3 normal katlı olarak tasarlandı.  Proje yatay mimari ile hayata geçirilecek. Projenin 36 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Bakan Kurum; Eski Konya stadının olduğu alana Millet bahçesi yapılacağını bildirdi. Konya Millet Bahçesi 104 bin metrekare büyüklüğe sahip alanda hayata geçirilecek.

Kentsel dönüşümün bir an evvel sonuca ulaştırması gerektiğini belirten Kurum; Türkiye’de 6,7 milyon binanın sağlıksız olduğunu belirtti. Kurum, “5 yılda 1 milyon 500 bin konutu tamamlamış olacağız” dedi.

“Kentsel dönüşüm terörle mücadele kadar önemlidir. Biz istiyoruz ki hiçbir annemiz ağlamasın, hiçbir evladımız yetim ve öksüz kalmasın.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Kentsel dönüşüme dair 81 ilimize genelgemizi gönderdik. Valiliklerimiz bu noktada, tüm şehir genelinde en riskli alandan başlamak suretiyle tespit çalışmalarını yürütüyor.” dedi.