Kategoriler
Koronavirüs Sağlık SonDakika

Kıbrıs koronavirüsü yeniyor mu? KKTC’deki yeni hasta sayısı azaldı!

KKTC’deki yeni hasta sayısı azalıyor. 9 Ekim’de sekiz, 10 Ekim’de on, 11 Ekim’de yedi kişiye daha koronavirüs tanısı konulduğu Kuzey Kıbrıs‘ta dün ve bugün birer kişinin daha testi pozitif çıktı. Bugünkü hastanın da deniz yoluyla ülkeye giriş yaptığı bildirildi.

İki gün önce 8, dün 3, bugünse 2 kişi daha iyileşip taburcu edildi. Karantinaya alınanlarda bugün, pozitif tanı alınmazken yeni test sayısı bin 706 oldu.

Kıbrıs’ta mevcut hasta sayısı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde yapılan test sayısı, 191 bin 520 oldu. Kovid-19‘un tespit edildiği kişi sayısıysa 816 olarak kayda geçti. Ülkedeki mevcut hasta sayısı 43 kişiyken dört gün önceki bu sayı 42, üç gün önceki bu sayı 47, iki gün önceki bu sayı 46, dün bu sayı 44’tü.

Mevcut hastaların 11’i pandemi merkezinde tedavi edilirken 31’inin takibi, pandemi otellerinde yapılıyor. Kovid-19‘a yakalandıktan sonra iyileşip taburcu edilen kişi sayısı, 769 oldu.

Bir kişi yoğun bakım ünitesinde

Yeni Tip Koronavirüs hastalığına yakalanan bir kişi, 5 Ekim’den beri yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Kovid-19 sebebiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi olan başka hasta bulunmuyor. KKTC’de bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının dört olduğu belirtilirken mayıs ayından bugüne kadar ülkeden virüs kaynaklı yeni ölüm bildirilmedi.

Güney Kıbrıs’ta 62 kişinin testi daha pozitif!

Güney Kıbrıs’ta 3 bin 645 yeni teste karşılık 62 kişide koronavirüs tespit edildi. Test sonucunun pozitif çıktığı kişilerin üçü yolcuyken Kovid-19‘a yakalananların 22’si, temaslı takibi sonucunda tespit edildiği kayda geçti.

Kıbrıs Cumhuriyeti Basın ve Bilgilendirme Ofisi tarafından yayımlanan bültene göre ülkedeki pozitif tanı konulan kişi sayısı toplam 2 bin 109.

İki kişi daha hastaneye kaldırıldı

Adanın Güney kısmında, testi pozitif çıkan iki kişi Gazimağusa Genel Hastanesinde tedavi altına alındı. Lefkoşa Genel Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki iki kişi, solunum desteğine bağlıyken koronavirüs hastası üç kişi de bir koğuşta tedavi ediliyor.

Taşınmaz Haber