Kategoriler
Koronavirüs Sağlık SonDakika

Kıbrıs’ta 10 kişi daha taburcu edilirken vaka sayısı da arttı

Adanın hem Güney hem de Kuzey kısmındaki yeni bulaş sayısı, artıyor.

Kuzey Kıbrıs‘ta tablo daha da kötüleşiyor. Sıkı tedbirlerin uygulandığı KKTC‘de yeni vaka sayısı, son günlerde azalırken bu sayı, yeniden artışa geçti. Ayrıca mayıs ayından beri ölümün görülmediği ülkeden bir kişi daha yaşamını yitirdi.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde hayatını kaybedenlerin sayısı, 17 Eylül’den itibaren 5 kişi oldu.

Yeni hasta sayısı artıyor

KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan tablolara göre 20 ve 21 Eylül’de 5’er kişiye, dün Eylül’de 3 kişiye, bugün ise 2 bin 51 yeni teste karşılık 11 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu.

19 Eylül’de 2 kişi daha taburcu edilirken 20 Eylül’de yeni taburcu bildirilmedi. İki gün önceyse Yeni Tip Koronavirüs salgınına yakalanan 10 kişi daha taburcu edildi. İyileşip de taburcu edilen kişi sayısı, dün 9 kişi oldu. Bugünse 10 kişi daha taburcu edildi.

Bulaş olduğu yeni tespit edilenlerin hiçbiri yurt dışından gelmezken yeni vakaların biri, karantinadan geldi.

KKTC’de toplam vaka sayısı

Bakanlık tarafından yayımlanan tabloya göre 208 bin 677 teste karşılık pozitif olgu sayısı, toplam 885 kişiye tırmandı. İyileşip de taburcu edilenlerin sayısı da 814 kişi olurken koronavirüsü taşıyan 66 kişinin tedavisi sürüyor.

Bu hastaların 22’si pandemi merkezinde tedavi edilirken 44’ünün durumu, pandemi otellerinde takip ediliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde, Kovid-19 nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören şu anda bulunmuyor.

Güney Kıbrıs’taki vakalar artıyor

İki gün önce 127 kişiye, dün 188 kişiye, bugünse 4 bin 327 yeni teste karşılık 160 kişiye daha Kovid-19 tanısının konulduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki bulaş olan kişi sayısı, 3 bin 314’e tırmandı. Ülkedeki yeni vakaların 22’si temaslı takibiyle tespit edilirken 7 vaka da yolcular arasından geldi.

Test sonucu pozitif çıkanların 22’si Gazimağusa Genel Hastanesinde tedavi görürken bunların 4’ü yoğun bakım ünitesinde bulunuyor. Kovid-19’a yakalanan iki hasta da Lefkoşa Genel Hastanesinin Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altında bulunuyor. Lefkoşa Genel Hastanesindeki diğer 2 hasta da KOVİD-19 ünitesinde tedavi görüyor.

Taşınmaz Haber