Kategoriler
Gündem Koronavirüs Sağlık SonDakika

Kıbrıs’ta uzun aradan sonra 1 kişi yoğun bakım ünitesine alındı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de vakalar artarken uzun aradan sonra Kıbrıs’taki bir kişi daha yoğun bakım ünitesine alındı. Güney Kıbrıs’ta ise altı kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu.

KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan tabloya göre 2 bin 2 teste karşılık 21 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Yeni pozitif tanı sayısı, iki gün önce 20, dün de 14 kişiydi.

Bugünkü yeni tanılar arasında, yurt dışından gelenler bulunmazken karantinadaki 12 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Yerel vaka sayısı 9 olurken 8 kişi daha taburcu edildi. İyileşip taburcu edilen kişi sayısı iki gün önce beş, dün ise dörttü. Ülkeden haziran ayından beri Kovid-19 kaynaklı yeni ölüm bildirilmedi.

KKTC’de vaka sayısı

Kıbrıs’ta 146 bin 431 teste karşılık toplam 628 kişiye koronavirüs tanısı konuldu. İyileşip taburcu edilen kişi sayısı 343 olarak kayda geçerken Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı dört.

Ülkedeki mevcut Kovid-19 hastası sayısı 281. Bunların 73’ü pandemi merkezinde tedavi görüyor. Geri kalan 207’si ise pandemi otelinde takip ediliyor. Yeni Tip Koronavirüs hastalığı nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir kişi bulunuyor.

Güney Kıbrıs’ta 6 kişinin daha testi pozitif

Güney Kıbrıs’taki 3 bin 157 teste karşılık altı kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Yeni tanıların dördü, temaslı taramasından tespit edildi. Adanın güney kısmındaki toplam vaka sayısı, bin 540 kişiye çıktı.

Gazimağusa Genel Hastanesindeki beş kişi Kovid-19 tedavisi görüyor. Birinin hastaneden çıkışı verilirken bir kişi de Lefkoşa Genel Hastanesindeki yoğun bakım ünitesinde yatırılıyor. Bu kişinin ise solunum desteğinde olmadığı belirtildi.

Türkiye’de ise aktif hasta sayısında 473 kişilik artış görüldü. Ayrıca, 627 kişi daha hastaneye yatırıldı.

Durumlar ağırlaşıyor: 627 kişi daha hastaneye alındı… Kovid-19 Tablosu

Taşınmaz Haber