Kategoriler
Emlak Haberleri

Kiler GYO konut kampanyasına dair hedeflerini yükseltti

Kiler GYO, yıl sonuna kadar olan hedeflerini 400 milyon TL’ye taşıdı. Konut sektöründe ‘Referans’ markası ile öne çıkmayı başaran ve kısa zamanda öncü rolünü üstlenen Kiler GYO, hükümet teşvikiyle kamu bankalarının başlatmış olduğu aylık 0,64 vade farkı, 12 ay ödemesiz dönem ve yüzde 10 peşinat avantajları sayesinde, 110 milyon TL’lik satış yapmayı başardı. Kampanyanın devam ettiği süreç kapsamında yeni hedefin yıl sonuna denk geldiği ve toplamda 400 milyon TL’ye tırmandığı görülmekte.

Kiler GYO hedeflerini her geçen gün yükseltiyor

Çin Wuhan üzerinden tüm dünyaya yayılan ve kısa sürede sağlık başta olmak üzere ekonomik boyutlu zararlara sebep olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı hem yurt içi hem de yurt dışı müşterileri konut sektöründen uzaklaştırdı. Yerli turizm başta olmak üzere yavaşça sınır kapılarını açan ve seyahat yasaklarını ortadan kaldıran Türkiye’de hükümet teşvikleri her iki sektöre de can suyu oldu. Düşük faizli kredi destek paketlerinin ardından yeniden hareket kazanan konut satışları, Kiler GYO altında 0,64 faiz oranı ile devam etti.

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, “Referans” adı verdikleri 4 projeyi konut kampanyasında öne çıkardıklarını aktardı. Kampanya süreci boyunca Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu, Referans Bahçeşehir ve Referans Başakşehir Vadi projeleri toplamda 110 milyon TL’lik kazanç getirdi. Referans Kartal Tower’da yaşamın Nisan 2020’de başladığı ve hemen teslim tapu fırsatlarının yaratıldığını bildiren Nahit Kiler, satışların sınırlı sayıda devam ettiğini belirtti. İnşaat hızının arttırıldığı Referans Kartal Kordonboyu projesinde yaşamın Ağustos 2020’de, Referans Bahçeşehir’de ise 2021 yılı içinde başlaması bekleniyor.

Referans Başakşehir Vadi projesinde teslim tarihlerinin 2020 yılının son aylarına gelmesi hedeflendi. Ayrıca kendi projeleri dışında Beylikdüzü bölgesinde arsa sahipliği yaptıklarını söyleyen Kiler, burada geliştirici ve müteahhit rolünü üstlendiklerini söylüyor. Sektörde öncü olmaya devam eden Kiler GYO, ‘Referans’ markası dışındaki Marmara Evleri 4 ve Prestij 5 Konakları’nın kampanya kapsamındaki satışlarına devam etmektedir.

Sağlık Bakanlığı çalışmalarına özveri kattı

Nahit Kiler, “Sağlık Bakanlığının aktif olarak salgın hastalıkla mücadele verdiği süreç boyunca hükümet bu üstün çalışmaları destekledi. Diğer ülkelere oranla erkenden önlem almayı başaran Türkiye, sağlık sektöründe dünya çapındaki popülaritesini arttırdı. Aynı şekilde ekonomik yönetimde gerek salgının öncesi gerekse salgın sonrası oluşan çatırdamaların üzeri başarılı girişimler sonucunda yenilendi. Ekonomide istihdamın yeniden yakalanması ve çarkların başarıyla dönmesi maksatlı bir dizi karar peşi sıra getirilmiştir. Yürütülen titiz çalışmaların sonunda başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve tüm sağlık çalışanları ile Hazine ve Maliye Bakanlığına teşekkür ederiz.”

“Hükümet teşvikleri sonucunda düşük faizli kredi fırsatlarının yaratıldığı ve konut kampanyalarının öne çıkarıldığı son iki aylık süreçte konut sektöründe ciddi anlamda hareket kazanıldı. Birinci el konutlarda 0,64 faizli krediler, 12 ay ödemesiz dönem ve yüzde 10 peşinat avantajı, vatandaşların erteledikleri hayallerini yeniden harekete geçirdi. 2020 yılının sonuna kadar, biriken tüm taleplerin fırsat kredileri ile karşılanması, sektörün geliştirici tarafında yatırımlara olan güveni arttıracaktır.” dedi.

Yılın yeni projesi: Referans Panora

Kampanya kapsamında ilgi artışı yaşadıklarını bildiren Kiler, telefon ve mail aracılığıyla vatandaşlarla irtibat kurduklarını belirtti. Toplamda 15 bin 450 kişiye ulaşan sayı yalnızca ilgili araçlar aracılığıyla olurken; satış ofislerindeki ziyaretçi sayısında bin 420 kişilik artış yaşandı.

Kampanya sürecine dair 37,1 milyon TL’lik kazanç sağlayan Kiler GYO, satış ve hasılat paylaşım sözleşmelerini tamamladı. 72,9 milyon TL’lik satışlar için firmanın kaparo aldığı ve banka ile sözleşmelerin devam ettirildiği ifade edildi. Toplam satış miktarının 110 milyon TL’ye ulaştığı görülürken, kampanya sürecine dair yeni hedefler oluşturuldu. Toplamda 400 milyon TL kazanç sağlamayı planlayan Kiler GYO, aynı zamanda İstanbul’daki birçok konut projesine aralıksız devam ediyor.

Hedeflenen projeler doğrultusunda Referans Panora’nın Kartal bölgesinde yükselmesi kesinleşirken; sahile yürüme mesafesindeki konutların Marmara Denizi ve Adalar manzarasına sahip olacağı bilgisi verildi.

Yabancı müşteriler Ağustos ayında gelecek

Kampanyanın yalnızca yurt içini kapsamadığını ve yurt dışı hizmetlere de aynı avantajda devam ettiklerini söyleyen Kiler; “Gayrimenkul sektöründe oluşan fırsatlar Türkiye’de yaşamak isteyen yabancı yatırımcıları harekete geçirdi. Ağustos ayında başlaması beklenen ziyaretlerle birlikte ulaşım serbestliğinin çoğu ülkelerde yeniden açılması, özellikle yabancıya konut satışında patlama yaşanacağı sinyalini vermektedir.” ifadesinde bulundu.

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.