Kategoriler
İhaleler

Kiptaş 5. gayrimenkul müzayedesi 23 Haziran’da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kiptaş bünyesinde bulunan taşınmazların satışlarına devam etmektedir. Taşınmazların satışları için düzenlenen müzayedelerden 5.si yarın yapılacaktır. Kiptaş 5. gayrimenkul müzayedesi 23 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. Yapılacak olan müzayede Kiptaş’a ait ayrıca hemde İgdaş’a ait taşınmazların satışları gerçekleştirilecektir.

Kiptaş bünyesinde yer alan farklı yerlerde mevcut olan toplam 26 adet ticari ünite satışa sunulacaktır. Ayrıca yine Kiptaş’a ait 6 adet arsa da bu müzayede satışa sunulacaktır. Aynı zamanda İgdaş firması bünyesinde yer alan gayrimenkuller satışa sunulacaktır. İgdaş’a ait taşınmaz olarak ise bir adet bina ve bir adet arsa bulunmaktadır. Bu şekilde hem Kiptaş’a ait hemde İgdaş’a ait taşınmazlar 5. Gayrimenkul Müzayedesi kapsamında satışa sunulacaktır. Söz konusu taşınmazlar bu müzayedede açık artırma yöntemi ile satışa sunulacaktır.

Müzayede ne zaman ve nerede yapılacak?

26 dükkan, 7 arsa ve 1 bina olmak üzere toplam 34 adet taşınmaz 5. Gayrimenkul Müzayedesi’nde satışa sunulacaktır. Müzayede 23 Haziran 2021 tarihinde Çarşamba günü yapılacaktır. Çarşamba günü müzayede Saat 11.00’de başlayacaktır. Kiptaş 5. gayrimenkul müzayedesi nerede yapılacak?  Söz konusu müzayede Kiptaş Genel Müdürlüğü binasında yer alan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Açık artırmaya katılmak isteyen vatandaşlar ayrıca, Kiptaş web sitesi üzerinden canlı yayınlanacak açık artırmaya teklif verebileceklerdir.

Halka açık olarak düzenlenen müzayede 23 Haziran Çarşamba günü saat 11.00’de Kiptaş Konferans Salonu’nda yapılacaktır. Daha önce 2019 yılının Ekim ve Aralık aylarında ve 2020 yılı Mart ve Ekim aylarında dört kere gerçekleştirilmiştir.  Dört defa halka açık olarak müzayede yapan Kiptaş şimdi 5. gayrimenkul müzayedesini gerçekleştirecektir. Bu kapsamda şimdi de Kiptaş’a ait 26 adet ticari ünite ve 6 adet arsa ayrıca İgdaş’a ait Merter Eski Hizmet Binası ve Ünalan İkmal Sahası arsasını satışa sunmaktadır.

Saat 11.00’de ilk oturumda İgdaş firmasına ait Merter Eski Hizmet Binası satışı yapılacaktır. Ayrıca yine İgdaş’a ait Ünalan İkmal Sahası arsası satışa sunulacaktır. Yine Çarşamba günü saat 13.00’de 2. oturum yapılacaktır. İkinci oturumda ise Kiptaş bünyesinde yer alan Bahçeşehir Vaditepe 1. Etap projesindeki 11 ticari ünite satışa sunulacaktır. Ayrıca Bahçeşehir Vaditepe Gölevleri projesinde yer alan 5 adet ticari ünite satışa sunulacaktır. Bunların dışında ayrıca Referans Başakşehir Vadi projesinde yer alan 8 adet ticari ünite, Hadımköy 2. Etap’ta 1 ticari ünite, Zeytinburnu Sahilpark projesinde 1 ticari ünite satışa sunulacaktır. Böylece bu müzayede kapsamında toplam 26 ticari ünite ve Başakşehir’de 5, Silivri’de 1 olmak üzere 6 arsa satışa sunulacaktır.

Kiptaş 5. gayrimenkul müzayedesi geliri kentsel dönüşüme

Bu müzayededen önce yapılan diğer müzayedelerde olduğu gibi yine elde edilecek olan gelir kentsel dönüşümde kullanılacaktır. Kiptaş 5. Gayrimenkul Müzayedesi ile yapılan gelir Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konut Projeleri kapsamında kaynak olarak kullanılması planlanmaktadır.

Arsaların fiyatları 28 bin 550 TL (KDV dahil) ile 645 milyon 383 bin 584 TL (KDV dahil) arasında değişmektedir. Ticari ünitelerin fiyatları ise 206 bin 500 TL (KDV dahil) ile 173 milyon 666 bin 420 TL arasında (KDV dahil) değişmektedir.

Müzayede ile ilgili daha detaylı bilgi için 0212 414 98 98 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer ihale haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version