Kategoriler
Emlak Haberleri

KİPTAŞ büyük bir müzayedeye imza attı

KİPTAŞ Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenecek 6.Gayrimenkul Müzayedesi, pandemi sebebiyle alınan önlemler doğrultusunda düzenlenmiştir. Salona girişlerde katılımcıların ateşi ölçülü, maskelerinin takılı olmasına ve mesafe kurallarına uyulmasına özen gösterilmiştir.

Zeytinburnu’nda yer alan Genel Müdürlükte yapılan halka açık müzayede iki oturumda gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda www.kiptas.istanbul internet adresi üzerinden canlı yayınla açık artırmaya dünyanın her noktasında katılım sağlanmıştır. Müzayedenin saat 11’de yapılan ilk oturumunda KİPTAŞ’un Locamahal Veliefendi Konutların’daki 36 adet ev satışa sunulmuştur. İlk oturumda KİPTAŞ’ın sahip olduğu Locamahal Veliefendi Konutları projesinde en pahalı konut 1 milyon 746 bin 492 TL’ye satışa çıkarıldı.

KİPTAŞ müzayedesinde 36 konut için toplam 45 milyon 378 TL teklif sunuldu

36 konut KİPTAŞ 6.Gayrimenkul Müzayedesinin ilk oturumunda satışa sunulmuştur. Büyük ilgiyle karşılaşılan oturum sonucunda 36 adet konut için teklifler alındı. Toplam 37 milyon 969 bin 738 TL’de satışa sunulan konutlara 45 milyon 378 bin 345 TL teklif verilmiştir. KİPTAŞ yönetimi tarafından konutlara gelen peşin veya vadeli tekliflere onay verilecektir. Sonuçlar ise bu sürecin sonrasında kesinleşecektir.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, müzayedeye verilen molada ANKA Haber Ajansı’nın sorularına cevap verdi. “Müzayedeler ile rekabet kokan bir ortamda gayrimenkullerimiz gerçek değerini bulurken bizler de sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerimize finans gücünü sağlıyoruz. Gayrimenkullerimizi herkese açık, şeffaf şartlarda gerçekleşecek olan müzayedeler ile satışa sunmaya devam edeceğiz” diye Kurt, şunları da ilave etti:

“Bugün 6.müzayedemizi gerçekleştiriyoruz, hedefimiz şeffaf olmak”

2019 Ağustos ayında göreve başladıktan sonra KİPTAŞ tarihinde ilk defa gayrimenkul müzayedeleri gerçekleştirmeye başladık. Ayrıca bunu geleneksel bir hale getirdik. Bugün de 6.müzayedemizi gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz şeffaf olmak. Elimizde yer alan konutları ve ticari üniteleri, dünyanın her noktasından katılım sağlanabilmesi adına online başvuru koşullarının da bulunduğu müzayedeler yapıyoruz. Bugün de bu müzayedelerimizden bir tanesi oldukça verimli geçiyor. Şu anki satışlarımızda dahi %10, 15 ekspertiz görmekteyiz. Bu da şeffaf ve rekabetçi bir ortam yaratmamızdan kaynaklanmaktadır.

Ucuz konut yapmak gün geçtikçe zorlaşıyor

Müzayedelerden elde edilecek gelirlere çok önem vermekteyiz. Zira yakın zamanda orta gelir ve alt gelirlere karşın konut projelerimiz olacaktır. Bunlara seçenek olarak finansal alternatifler sunmak zorundayız. Zira Türkiye’nin ekonomik vaziyeti, dövizdeki bu dalgalanmalar, maliyet yükselişinden ötürü ucuz konut yapmak gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Bizler de alternatif finans yöntemleri geliştirmek zorundayız. Onun içinde finansımızın oldukça güçlü olması gerekir. Bundan dolayı müzayededen elde edilecek gelirler bizim için çok önemli. Gayrimenkul müzayedemizde, proje yapmayacağımız, stokumuzda yer alan arsalarımızı şeffaf bir biçimde satışa sunmaktayız. Orada da rekabetçi ortamı oluşturduğumuz zaman oldukça verimli gelirler elde etmekteyiz.

Anadolu Yakası’nda 2 tane, Avrupa Yakası’nda 1 tane projemiz mevcut

Bu müzayedemizde 84 adet gayrimenkulümüzü satışa sunduk. Umarım firmamız için daha verimli bir netice elde ederiz. Bu yolun bitiminde Anadolu’da iki, Avrupa’da bir tane projemizin temelini atacağız. İnşallah buradan elde edeceğimiz gelirler bu projelerimizin hız kazanmasına katkı sağlayacak.”

KİPTAŞ müzayedesinde Bahçeşehir’deki arsa ilgi odağı oldu

Gayrimenkul Müzayedesi’nin ikinci oturumunda KİPTAŞ’ın portföyünde yer alan 44 dükkan, 4 arsa ve 1 çekme karavan satışa sunulmuştur. Dükkanlardan 12 tanesi teklife sunulmuştur. Bu 12 dükkan için toplam 14 milyon 963 bin 985 TL teklif verilmiştir.

Müzayedede satışa sunulan 4 arsadan 3’üne teklif verilmiştir. Arsa satışların en fazla ilgi, Başakşehir’de 35 milyon TL ile satışa sunulan arsa oldu. Arsaya 44 milyon 200 bin TL teklif verilmiştir. Peşin fiyatla satışa çıkan 3 arsa için ise toplam 54 milyon 686 bin TL teklif sunulmuştur.

Müzayedede ayrıca bir çekme karavan da satışa sunulmuştur. Karavan 60 bin TL ile satışa çıkarken, 88 bin TL’lik teklif aldı.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…