Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

KİPTAŞ daire ve dükkânlarını açık artırmaya sunacak

KİPTAŞ tarafından düzenlenecek olan 4. Gayrimenkul Müzayedesi kapsamında 43 adet dükkân ve 20 adet lüks daire, açık artırma usulüyle satılacak.

Dairelerin tamamı Renerans Başakşehir Vadi projesinde bulunurken ticari ünitelerin 17’si Vaditepe Bahçeşehir projesinde, 15’i Başakşehir Referans projesinde, 5’i Vaditepe Gölevleri projesinde, kalan 4’ü ise Silivri 3. Etap Konutları projesinde yer alıyor.

Birer adet dükkân ise Zeytinburnu ilçesinin Kazlıçeşme Mahallesi’nde yer alan Sahilpark projesinden, Maltepe ilçesinin Başıbüyük ilçesinde bulunan Maltepe 2. Etap projesinden, diğer dükkân ise Arnavutköy’ün Ömerli ilçesinde inşa edilen Hadımköy 2. Etap projesinden geliyor.

Müzayedede dünyanın her yerinden internet aracılığıyla teklif verilebilecek. KİPTAŞ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılacak etkinlikte, katılımcılar, “www.kiptas.istanbul” adresinden teklif verebilecek.

Müzayede ne zaman gerçekleştirilecek?

İnternet üzerinden katılımla teklifin verilebileceği açık artırma, 27 Ekim 2020 tarihinde ve saat 14.00’te başlayacak. Riskli yapılarda veya riskli alanlarda yaşayanlara satış için öncelik tanıyan KİPTAŞ, bu konutlardan elde ettiği gelirlerini “Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konut Projeleri”ne kaynak olarak ayıracak.

Satılacak dairelerin fiyatı ne kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki KİPTAŞ tarafından açık artırmaya sunulacak evler, Referans Başakşehir Vadi projesine ait durumda. Buradaki evlerin büyüklüğü 118 metrekare ile 188 metrekare arasında değişiyor.

Referans Başakşehir Vadi projesindeki 20 konut, 1 milyon 522 bin lira ile 2 milyon 511 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Bu fiyatlara KDV dahilken müzayedede satışa çıkarılacak ticari ünitelerin 15’i, bu projede bulunuyor.

KİPTAŞ tarafından satılacak dükkânların fiyatı

Açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek satış işlemindeki ticari ünitelerin fiyatı, KDV dahil 06 bin 500 liradan başlayıp 7 milyon 145 bin liraya kadar uzanıyor.

Satış için oluşturulan ödeme planı

Müzayedede satışa çıkarılacak konutlar için yüzde 40 oranında yapılacak peşin ödemelere karşılık kalan borç, 36 ay taksite bölünüyor. Vadelerden yüzde 7 seviyesinde faiz oranı alınıyor.

Taşınmaz Haber