Kategoriler
Emlak Haberleri

KİPTAŞ ödemeleri erteledi

Önceki haberlerimizde de bilgisini verdiğimiz gibi, Ziraat Bankası, Vakıfbank, HalkBank ve Türkiye İş Bankası, Coronavirüs salgını sebebiyle mali olarak olumsuz etkilenmeleri en aza indirgemek adına destek paketlerini devreye soktu.

KİPTAŞ da aynı amaçla, sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında hak sahibi olan vatandaşlar için ödemeleri erteledi. Ertelenen ödemelerin detayı ise haberimizin devamında…

Hangi ayların ödemeleri ertelendi?

KİPTAŞ, tarafından kentsel dönüşüm ve sosyal konut projeleri kapsamında konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar için taksit ve ara ödemeleri erteledi. Söz konusu olan ödemelerin ertelenmesi Nisan ve Mayıs aylarının taksit ve ara ödemelerini kapsıyor.

Ödemeleri ertelenen projeler hangileri?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan, ülkemizde de yayılmaya başlayan Kovid-19 yani Corona virüsü salgını sebebiyle ödeme zorluğu yaşayacak vatandaşlar için ötelemeye giden KİPTAŞ alınan tedbirler ile ilgili açıklamalar yaptı.

KİPTAŞ, Silivri 3. Etap Sosyal Konut Projesi’nin Nisan ve Mayıs için mevcut ara ödemeleri erteledi. Bahsi geçen KİPTAŞ, Çatalca Sosyal Konut Projesi’nin de Nisan ve Mayıs taksit ödemeleri erteledi.

Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, Locamahal’de, dönüşüme tabi tutulan hak sahipleri için de Nisan ve Mayıs borçlandırma taksitlerinin ödemeleri erteledi.

KİPTAŞ’ın yürürlüğe geçirdiği bu öteleme kapsamında, Nisan ayına ait olan taksitlerin ödemeleri Haziran ayına ertelendi. Mayıs ayına ait olan taksit ve ara ödemeler ise Temmuz ayına ötelendi. Bu ertelenme kapsamında müşterilere faiz yansıtılmayacağının altı çizildi.