Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Kiptaş Silivri 4. Etap Konutları ön başvuru detayları

Asgari ücretin altındaki vadelerle ödeme kolaylığı sunacak Kiptaş Silivri 4. Etap Konutları projesinin ön başvuruları, 1 Haziran’da başladı. Modern mimarili yapılara sahip projenin ön başvuruları 21 Haziran saat 17.00’ye kadar sürecek.

Projenin ön başvuru bedeli 500 lirayken kredi kartı veya EFT/Havale yoluyla ödeme yapılabiliyor. Ön başvuru formu için ya da detaylı bilgi için “+90 212 414 98 98” telefon numarasını arayabilirsiniz.

Başvuru koşulları neler?

Kiptaş Silivri 4. Etap Konutları projesine reşit olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ön başvuruda bulunabiliyor. Projeden konut almak isteyen kişinin ya da eşinin tarla, bağ, bahçe, iş yeri, hisseli gayrimenkuller haricinde tapuya kayıtlı, kat irtifaklı veya kat mülkiyetli bağımsız bölümünün bulunmaması gerekiyor.

Ayrıca, başvuruda bulunan kişinin ya da eşinin KİPTAŞ’tan konut almamış olması gerekiyor.

En az bir yıl ikamet şartı

Öte yandan, başvuru tarihine kadarki en az bir yıl içerisinde İstanbuk’da ikamet edenler Kiptaş Silivri 4. Etap Konutları projesinden ev alabiliyor. Aile üyelerinden birden fazla kişi, projeden hak sahibi olamayacak. Kurada bir aileden birden fazla kişinin isminin okunması durumunda, Gayrimenkul Satı Vaadi Sözleşmesi’ni o aile üyesinden yalnızca biri imzalayabilecek. Bu sözleşmeyi kimin imzalayacağı, ailenin kararına bırakılacak.

Aile içinde uzlaşmazlığın meydana gelmesi durumunda ise aile bireyleri arasında kura çekilecek.

Şehit ailelerine 50 konut ayrıldı

Öte yandan şehit ailelerinin; harp ve vazife malullerinin yanı sıra dul ve yetimler için başvurular, ayrı olarak kabul edilecek. Bu kişilere kapalı mutfaktan oluşan 50 adet  2+1 daire tipi ayrıldı. Bu başvuru tipindeki sayı, konut sayısından büyük olması durumunda asil hak sahipliği ve her konut için yedek üye hak sahipliği de kura sonucu ile belirlenecek.

Kiptaş Silivri 4. Etap Konutları projesi için kura, noter huzurunda yapılacak.

Engelli yurttaşların da başvurusu ayrı alınacak

En az yüzde 40 engeli olan yurttaşlara ve sağlık personellerine de 50 adet aynı tip daire ayrıldı. Sağlık personelleri; kamu veya özel sağlık kurum/kuruluşlarında sigortalı çalışan temizlik görevlisi, memur, ambulans şoförü, hasta bakıcı, hemşire ve doktor gibi görevlerde bulunanları kapsıyor.

Şehit aileleri, vazife ve hap malulü, dul, yetimler için uygulanan koşullar, bu başvuru tipini kullanacak yurttaşlar için de geçerli.