Kategoriler
Emlak Haberleri

Kira Oyunlarına Dikkat! Fırsatçılar Çoğalıyor

Kiralık ev fiyatları artınca mülk sahipleri eski kiracıları çıkarmaktadır. Bu şekilde evin daha yüksek fiyatla başkasına kiraya verme peşine düşmüştür. Sizler kira oyunlarına dikkat edin. Ev sahiplerini istediklerini kiracıları tahliye edemeyeceğini avukatlar belirtmiştir. İhtiyaç nedeni yapılan adliyelerde evin 3 yıl başkasına verilemeyeceği aksi takdirde kiracıya tazminat ödeyeceğini söylemiştir. Başta İstanbul olmak üzere birçok il ve ilçede kiralık ev bulmak oldukça zorlaştı. Sınırlı talep çok olunca da kiralar ciddi oranda yükselişe geçmiştir. Ev bulmakta zorlanan vatandaşlar ise emlak ofislerine ismini yazdırarak sıraya girmeye başlamıştır. Hürriyetinde gündeme getirdiği kiralık ev sorunlarında fırsatçılık ortaya çıkmıştır. Emlak danışmanları eski kiracılarını çıkarak evin daha yüksek fiyatlarla kiraya vermek isteyenlerin sayısının arttığını söyledi.

Eski Kiracıları Çıkararak Daha Yüksek Fiyata Kiraya Veriyorlar

Mülk sahibi herhangi bir ihtiyaç sebebiyle kiracının evden çıkmasını talep edebilmekedir. Ancak bu durumu ispatlaması gerekmektedir. Örneğin müsait başka bir taşınmaz varken tahliye davası reddedilir. Mülk sahibi tahliye tarihinden itibaren ev ya da işyerine başkasına kiraya veremez. Bu işlem 3 yıl boyunca mümkün olmamaktadır. Bu yasayı ihlal edilirse tazminat öder. Bir onarım tamirat geçirecek olması ve bu süreçte taşınmazın kullanılması imkânsız olması halinde kirayı veren dava yolu ile kiracının tahliyesini talep edilebilir. Ancak taşınmaz devrinden kiraya verilirken birinci öncelik kiracıdır.

Kira Oyunlarına Dikkat Edin Fırsatçılar Her Yerde

Avukat Hikmet Güngör bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulunmuştur. Günümüzdeki birçok mülk sahibinin bahanelerle kiracıyı tahliye ettikten sonra aynı bilgi daha yüksek ve kiraladığını belirtmiştir. Bu durumda kanunundan doğan hakkın kötüye kullanılması meselesi ile hem de kiracıları mağdur olması meselesi karşımıza çıkmaktadır. Kirayı veren yalan beyan ve maddi menfaat sağlamak amacıyla hakkını kötüye kullanarak kiracının tahliye etme yolunda başvurursa bu durumda eski kiracıdan tazminat ödemekle yükümlüdür. Mülk sahibi eski kiracısına son kira yılında ödemiş olan 1 yıllık kira bedelinden az olmamak üzere tazminat öder. Bu şekilde kira uyarlama davaları konusu bu şekilde dikkat çekmektedir.

Sizler kira oyununa dikkat ederek bu şekilde önlem alabilirsiniz. Haklarınızı bildiğiniz sürece bu oyunlara kalmayarak gerekeni yapabilirsiniz.

Daha fazla güncel afet için tıklayınız…

Exit mobile version