Kategoriler
Genel

Kira sözleşmesi örneği 2020 pdf indir

Kira sözleşmesi bir konutu veya bir iş yerini kiralamayı veya kiraya vermeyi düşündüğünüzde yapılması gereken bir sözleşme türüdür. Konutlar açısından bakıldığında kira sözleşmesi konutun sahibi ile konutu kiralamak isteyen kişi arasında yapılan bir sözleşmedir. Bu sözleşmede her iki tarafında kiralanacak olan konutun hangi şartlar altında ve kaç yıl süre ile kullanılacağını yazılı olarak tarafların anlaşıp imzaladıkları bir akittir. Sizinde bir Kira Sözleşmesi Örneği 2020 pdf indir

Konutu kiraya veren kişi sözleşme imzalamadan konutunu kiraya vermesi durumunda bir çok sıkıntı ile karşı karşıya kalabilir. Konut sahibi kirasını düzgün bir şekilde ödeyen ve konuta herhengi bir zarar veremeyen bir kiracı arar. Konutu kiralamak isteyen kişi de kedisi için uygun anlayışlı, işi yakuşa sürmeyen çok fazla gereksiz taleplerde bulunmayan bir ev sahibi ister.

Kira Sözleşmesi nasıl olmalı?

Bu durumda hem konut sahibi hemde konutu kiralamak isteyen kiracının ortak bir noktada buluşması ve her iki tarafından kabul edebileceği şartların oluşması gerekiyor. Bu şartların oluşabilmesinin en iyi yolu ise iyi bir kira sözleşmesi hazırlamak.

Kira Sözleşmesi Örneği 2020 pdf indir

Aşağıdaki linkte 2020 için hem kiracı, hemde konut sahibi için uygun bir şekilde PDF formatında hazırlanmış Kira Sözleşmesi belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgeye istenirse her iki tarafında kabul edebileceği başka maddelerde eklenebilir.

PDF formatında 2020 Kira sözleşmesi örneği için tıklayınız

Kiracılar ve konut sahipleri konut ile ilgili yasal haklarını güvence altına almak için kiralama sürecinde kira sözleşmesi kontrat imzalarlar. Kira sözleşmesi hem konut sahibine hem de konutu kirayalan kiracıya bazı yükümlülükler getirir. Kira sözleşmesinde en önemli konu kuşkusuz kira artış oranı, ve kiranın zamanında ödenmesidir. Bunların dışında kira tutarının ne kadar olduğu, depozito alınmış ise depozitonun miktarı, yıllık kira artış oranı, yapılan kontratın süresi, kiranın hangi tarihler arasında ödeneceği, konutun nasıl kullanılacağı, konutun bulunduğu binanın nasıl kullanılacağı, konutu hangi amaçla kullanacağı gibi bir çok madde sözleşme içerisinde yer alabiliyor.

Exit mobile version