Kategoriler
Emlak Haberleri

Kiracı ve mülk sahiplerini sevindiren destek haberi memnun ediyor

Kiracı ve mülk sahiplerini sevindiren haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, verilen karar sonrasında tarafların mutlu olduğunu duyurdu.

Kiracı ve mülk sahiplerini sevindiren haber

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan destek açıklaması, kiracı ve mülk sahiplerini tatmin etmeye devam ediyor. Getirilen sosyal izolasyon kurallarıyla birlikte pandemi sürecinde zorlananlar tarafları karşı karşıya getirmişti. Kiracı ve mülk sahiplerinin anlaşma yolunu bir şekilde bulduğu, ancak çoğunluğun uyum sağlayamadığı zorlu zamanlar verilen desteklerin sayesinde geride kalıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla bildirilen destekler; Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırımıtaş Başaran’a göre, sorunlar az da olsa çözüme kavuşabilir. Desteklerin son düzenlemeden geçtiğini belirten Başaran, yüzde 20’den 10’a inen gayrimenkul kiraları hakkında bilgiler verdi. Stopaj oranının uygulanma süresinin 1 Haziran’a dek uzatıldığı süreçte işyeri kiralama hizmetlerinde de birtakım indirimler var.

KDV oranı yüzde 8 üzerinden gidiyor

Gayrimenkul Danışmanı Başaran, işyeri kiralama hizmetlerine ait KDV oranı hakkındaki son düzenlemeleri ele aldı. Bu düzenlemelerin yüzde 18 oranında olduğunu, ancak süreçle birlikte yüzde 8’e indirildiğini söyleyen danışman, sürecin 1 Haziran’a uzatıldığından bahsediyor. Yüzde 8 olarak uygulamaya geçmesi beklenen karar sonrası kira ve gelir kaybı yaşayan esnaflar da unutulmadı. İşyerine kira ödeyen esnafların zorlu süreç karşısında ayakta kalmaları ve işlerinin eski kazanca erişebilmeleri adına getirilen kira destekleri, büyükşehirlerde aylık 750 liradır. Diğer iller için bu oranın 500 lira olduğunu belirten Başaran, destek sürecinin üç ay kadar devam edeceğini bildirdi. Desteklerin son derece önemli olduğunu hatırlatan danışman, “Neredeyse bir yıl süren salgın hastalık sürecinde işyeri sahipleri büyük zorluklar yaşadı. Bu nedenle kiralarını ödemekte güçlü çeken esnaflar zincirleme etkiye sebep oldu. Kiracı ve mülk sahiplerinin etkilendiği süreç boyunca desteklerin gelmesi önemli. Ancak elbette ki bu destekler tek başına yeterli gelmeyecek” sözlerinde bulundu.

Evrim Kırmızıtaş Başaran haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version