Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Kirada oturanlara kira yardımı yapılacak

Evi olmayan ve kirada oturan vatandaşlar devlet tarafından verilen kira yardımları araştırılmaya devam etmektedir. 1150 TL kira yardımı yapan kuruluşlar hangileri olduğu ve başvuru şartları neler olduğunu halk detaylı bir şekilde öğrenmek istemektedir. Tüm dünyaya etkisine alan bu koronavirüs salgını nedeniyle devlet vatandaşa destek ödemeleri yapmaya devam etmektedir.

Devlet tarafından yapılan yardım

Takvimde yer alan habere göre de hükümletin bu süreçteki kirasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için ödeme yapmaktadır. Her şeyi için değişen bu kira ödemelerinin ihtiyaç sahipleri vatandaşlar için verildiği belirtilmiştir. Vatandaşların başvuru şartlarını karşılaması gerekmektedir. Şartları karşılayan herkesin e-devlet üzerinden başvuru yapacağı ve bu destekten yararlanabileceği söylenmektedir. Diğer yandan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından olduğu saptanan binalarda yaşayan kişilere kira ile ilgili yardım yapılmaktadır. Ayrıca kira yardımlarına verilen tutar her şeye için farklılık göstermektedir.

1150 TL kira yardımı yapan kurumlar hakkında

2021 bakanlığa ek olarak bazı özel kurumlarla bu kira yardımlarına katılmıştır. Bu kapsamda yardım yapan kurumları sıralayacak olursak;

– Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu yardımdan dahil olmuştur.

– Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları bu kira yardımlarında destek niteliğinde katılmıştır.

– Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrı olarak Belediyelerde bu kira yardımında yer almıştır.

– Özel vakıf ve dernekler de kira yardımı yapan kurumlar içerisindedir.

– Son olarak Sivil Toplum Kuruluşları kira yardımı yapan kurumlar arasındadır.

Bu şekilde kira yardımı yapan kurumları söylemek mümkündür. Sizlerle bu kurumlara başvurarak kira yardımından yararlanabilirsiniz.

1150 TL kira yardımı için başvuru şartları nelerdir?

2021 yılı için kira yardımından faydalanmak isteyen kişiler bazı şartlara uygun olmalıdır. Bu şartlarda başvuru yapacak kişinin mal varlığı olmaması gerekmektedir. SGK ile çalışma şartı olmaması ve emekli dul veya yetim aylıkları almıyor olmaması gerekir. Ayrıca işsizlik maaşının da bulunmaması testler sonrasında yoksulluk sınırının da altında olması ve fakirlik belgesi olması gerekir. Yani bu yardım alacak kişilerin hiçbir şekilde maddi geliri olması durumunda başvurusu kabul edilmez.

Bu şekil mi şartlardan da yararlanarak alarak kira yardımı alacak kişilerin başvuru esnasında banka bilgilerini vererek başvuruda bulunabilirler. Banka bilgilerini vermemeleri halinde ise PTT ile ödemelerini alabilme fırsatı da vardır.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version