Kategoriler
İhaleler

Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için ihalelere başlanıyor

Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 2.etap için düzenlenecek olan ihalelerin, 23-24 Eylül tarihlerinde olduğu bilgisi verildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yoğun emeklerin sarf edildiği proje için gerçekleştirilmesi beklenen ihaleler; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara’da düzenlenecek.

Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ihale zamanı

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük çabaların gösterildiği Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin 2.etabı 23 Eylül (bugün) ihaleye çıkıyor. 2 güne dağılan ihaleler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülecek.

Son dönemde yatay mimari anlayışının öne çıktığı konut projelerinin bir diğer ayağı Samsun’da gerçekleştirildi. Modern ve planlı kentleşme anlayışı çerçevesinde, Karadeniz bölgesinin markası olma hedefiyle yola çıkılan süreç boyunca ekipler yoğun bir tempoya maruz kaldı.

Kentsel dönüşüm projesi için hazırlık kararının ardından ihalelerin 23-24 Eylül gününe aktarıldığı bilgisine yer verildi. Ankara’da tamamlanması beklenen ihale sürecinin sonunda projenin temelleri atılacak.

İhaleler hakkında detaylı bilgi

Düzenlenmesi beklenen 2.etap ihaleleri, TOKİ’nin Çankaya’daki binasında gerçekleştirilecek. Toplantı salonunda başlanacak olan ihalelerde; 2.etap 1.bölge için kararlaştırılan 694 konut ve 9 dükkan yapım ihalesinin 23 Eylül günü tamamlanması bekleniyor. Projenin 2.bölgesinde yükselmesi beklenen 710 konut ve 28 dükkanın yapım ihalesi ise 24 Eylül’dedir. Proje kapsamında toplamda 51 blok ve 1404 konut ile 37 iş yerinin inşa edileceği bilgisi paylaşılırken, 2.etap projelerinin eş zamanda bitirilmesine karar verildi.

İnşaat sürecinin başlamasının ardından hedeflenen bitiş süresi 2022 oldu. Projeye ek olarak 3 bin metrekare büyüklükteki bir caminin inşasının da başlatılacağı söylendi. Süreç boyunca 201 bin 473 metrekarelik alan üzerinde çalışılacağı bilgisinin ardından, projenin 20 bin 897 metrekaresi yalnızca yeşil alan için ayrılacaktır.

Karadeniz’in simgesi

Karadeniz bölgesinin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak tanımlanan Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, bitirildiği süreçte rezerv alanı olarak kullanıma açılacaktır. Yıkım çalışmalarının başlamasıyla birlikte, bölge üzerindeki yaşam sakinlerinin Kıran Mahallesi’nde belirlenen konutlara yerleştirileceği bilgisi aktarıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, projede büyük destekler veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkürlerini iletti. İhalenin tamamlanmasıyla birlikte yüklenici firma ile anlaşmanın yapılacağını söyleyen Demir, temel atma sürecini bekliyor.