Kategoriler
Toki Haberleri

Kırıkkale Millet Bahçesi Kızılırmak’ın üzerine kuruluyor

Kırıkkale Millet Bahçesi için inşaat sürecinin başlatıldığı duyurusu yapıldı. Kızılırmak’ın üzerine kurulması planlanan bahçenin 444 bin metrekare alana sahip olması bekleniyor. Bölge halkını sevindiren proje, bölgenin tüm güzelliğini gözler önüne serecek.

Kırıkkale Millet Bahçesi’nin inşaat süreci başladı

Kızılırmak’ın üzerinde kurulması planlanan Kırıkkale Millet Bahçesi’nin inşaat sürecini başlattıklarını söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, proje hakkında önemli detaylar verdi. Buna göre, muhteşem güzelliği ve doğa atmosferi ile bölge halkına hizmet edecek olan bahçe projesi 444 bin metrekarelik bir arsaya sahip. Proje kapsamında içerisinde birçok farklı alanı barındırmasına karar verilen Kırıkkale Millet Bahçesi, başta Kırıkkaleliler olmak üzere, çevre illerin sosyal yaşamına renk getirecek. Kırıkkale’de gerçekleştirilmesi beklenen Millet Bahçesi projesi, aynı zamanda Kızılırmak üzerine kurulan ilk Millet Bahçesi oluyor.

Anadolu’nun cazibe merkezi olmaya aday

Millet Bahçesinin projelendirme süreci boyunca gerekli bilgileri edinen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, parkın içinde; millet kıraathanesi, kafeterya, restoran, konuk evi, amfi tiyatro, izci kampı, mesire alanı ve çim aktivite alanlarının varlığına değindi. Bölgeye bisiklet parkuru, koşu parkuru ve yürüyüş yolları getirme planlarının olduğunu belirten Saygılı, sporseverleri 2 adet tenis kortu, 4 adet basketbol sahası ve 650 metrekarelik açık hava egzersiz alanıyla buluşturacak. Süreç boyunca çocukların unutulmadığından bahseden başkan, küçükler için 2 bin 600 metrekarelik bir çocuk oyun alanı oluşturduklarını belirtti. Bu alanlarla birlikte parkın ilgi odağı olması beklenirken, bahçenin bir bölümünde macera parkı, aquapark ve ata sporlarına yer verilecektir. Proje hakkında düşüncelerini getiren Başkan Mehmet Saygılı, “Millet Bahçesi, Kırıkkale’den başlayarak, İç Anadolu’nun cazibe merkezi olacağına inanıyorum” dedi.

7’den 70’e herkes düşünüldü

Kırıkkale Millet Bahçesinin projelendirme sürecinde 7’den 70’e tüm yaş gruplarının istekleri öne çıkarıldı. Bahçenin herkese hizmet verebilecek bir donanıma sahip olması adına plan geliştirdiklerini ifade eden Saygılı, “İnsanlar kendi ilgi alanlarına ait bir aktivite mutlaka bulacaktır” diyor. Çocukların doğayla bir araya geldiği bahçe, Kızılırmak’ın üzerine kurulacak. Bu sayede görsel bir şölen oluşturması beklenen bölge, yeşil ile iç içe olmanızı da sağlayacaktır.

Not: Bu haberde temsili görsel kullanılmıştır.

Exit mobile version