Kategoriler
Emlak Haberleri

Kısıtlama öncesi yazlıklarda boş yer kalmadı 

Koronavirüs tedbirleri ile ilgili 29 Nisan 2021 tarihinde başlayacak olan 17 günlük kısıtlama yaklaşıyor. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar tatil bölgelerine akın etmeye başladılar. Tatil bölgelerine yolan düşenlerin dışında ayrıca müstakil bir hayat sürdürmeyi düşünenlerin tercihi yazlıklar  oldu. Ancak bu yoğun talep karşısında kiralık yazlıklar tükendi. 17 günlük kısıtlamayı iyi bir şekilde geçirmek isteyenlerden dolayı özel kiralık villa taleplerinde patlama oldu. Durum böyle olunca kiralık villalar tükendi. Bu süreçte villa kiralamak isteyen vatandaşları 15 bin TL ile 30 bin TL arasından değişen bir tutar ödemesi gerekmektedir.

Yazlık ilçelere ilgi büyük

Kovid-19 sürecinde Bodrum, Çeşme, Alanya, Kemer gibi yazlık bölgelere ilgi bir hayli fazla. Bu konuda Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran açıklamalarda bulundu. Evrim Kırmızıtaş Başaran yaptığı açıklamada “2020 yılı Mart ayından bu yana yazlık ilçelerin nüfusu artmıştı. Bilhassa Bodrum ilçesi yoğun ilgi görmüştü. Yazlık bölgelerde 12 ay süresince hayatı idame ettirecek konut arayışları zirve yaptı” dedi.

Evde kalmak istemiyorlar

29 Nisan 2021 tarihinde başlayacak kısıtlama ile yazlıklara büyük ilgi oldu. Bu konuda açıklama yapan Başaran, “Kısıtlama açıklanır açıklanmaz, yazlıklara yoğun talep oldu.  olanlar planlarını yaptı. Bugün ve yarın da hareketlilik devam edecek. Bu süreyi evlerinde geçirmek yerine yazlıklarından geçirmek istiyorlar” diye konuştu.

Yazlığı olmayan villa kiralıyor

Yazlığı olmayanları ise tercihlerinin kiralık villa olduğunu kaydeden Başaran, “Yazlığı olmayanlar bu süre için villa kiralıyorlar. Bahçeli, havuzlu konutlar özellikle tercih ediliyor. Doğa ile iç içe olan konutlar daha çok tercih ediliyor. Böylece aileler hem dinlenebiliyor hem de çocukları oyun oynayabiliyor. Aileler böyle bir ortamda kısıtlamayı geçirmeyi istiyorlar” ifadelerini kullandı.

30 bin TL’ye kadar çıkıyor

Villa kiralamak isteyen vatandaşlar en çok Bodrum İlçesi’ni tercih ediyor. Başaran, villaların fiyatları hakkında ise şu bilgileri verdi: “Oda, yatak sayısı, havuz, bahçe, teras, manzara, sauna gibi birçok imkana göre konut fiyatları değişmektedir. Ancak dört kişilik bir aile için günlük ortalama fiyatlar 1.000 TL’den başlamaktadır. Bu fiyatlar konutun özelliklerine göre  10.000 TL’ye kadar yükselmektedir. Ultra lüks kategorisinde ise fiyatlar günlük 20.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Uzun süreli rezervasyon yapılması durumunda bu fiyatlardan indirimler yapılması mümkün olmaktadır. 17 gün için bu ücretler ise ortalama 15 bin TL ile 30 bin TL arasında değişmektedir.”

Kısıtlama döneminde konut satışı yapılabilecek

Ayrıca konut sektörü 29 Nisan 2021 tarihinde başlayacak 17 günlük kısıtlama döneminde satış yapabilecek. Birçok sektör faaliyetlerine ara verirken tapu daireleri ise açık olacak. Konut satışları da böylece devam etmiş olacak.

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırımızıtaş Başaran bu konuda yaptığı açıklamada “17 günlük bu süreçte  halen mevcut olan uygulamaya göre tapu daireleri açık tutulacak. Firmalarda konut satışı yapılmaya devam edebilecekler. Ancak tapu dairelerinde sadece randevusu olan vatandaşlar faydalanabilecek. Randevu almayanlar herhangi bir işlem yapılmayacaklar.” dedi.

Tapuda mesai saatleri değişti

Tapu Müdürlüklerinde bu dönemde çalışmalar devam edecek. Ancak mesai saatlerinde değişiklik olacak. Başaran bu konu ile ilgili olarak ise “Tapu daireleri sabah saat 10.00’da hizmet vermeye başlayacak. Mesai bitimi ise 16.00 olarak belirlendi” dedi.