Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

KKTC Sağlık Bakanlığı 27 Eylül Koronavirüs tablosunu yayımladı

Güney Kıbrıs‘ta 12, KKTC’de ise 5 kişinin daha test sonucu pozitif çıktı. Rum kesimindeki bulaş sayısı bin 696’ya, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde ise pozitif olgu sayısı 746’ya yükseldi. İki gün önce 3, dün 6 kişiye daha koronavirüs tanısının konulduğu KKTC‘de bugün ise 779 teste karşılık 5 kişinin daha test sonucu pozitif çıktı. Kovid-19 tespit edilen yeni kişilerden biri, yurt dışından hava yoluyla geldi.

İki pozitif tanısı karantinaya alınan temaslılardan gelirken taburcu sayısında ise düşüş görüldü. İki gün önce 24 kişi, dün 32 kişi taburcu edilirken iyileşip de taburcu edilen kişi sayısı, bugün 10 olarak kayda geçti.

Buna göre mevcut hasta sayısında 5 kişilik azalma kaydedildi. Ülkedeki mevcut Kovid-19 hastası sayısı, 155 kişi.

Bulaş sayısı 746 kişiye çıktı

KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan tabloya göre 164 bin 817 teste karşılık ülkedeki pozitif olgu alan kişi sayısı 746 kişiye tırmandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kovid-19’a yakalanan kişilerin 27’si pandemi merkezinde tedavi görüyor.

Salgına yakalanan kişilerin 128’inin durumu ise pandemi otellerinde takip ediliyor. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde virüsü atlatan ve taburcu edilen kişilerin sayısı da 587 olarak kayda geçti.

Yoğun bakımda Kovid-19 hastası bulunmuyor

Öte yandan 26 Eylül’den beri Yeni Tip Koronavirüs hastalığı sebebiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta, bulunmuyor. 25 Eylül’de yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta sayısı bir kişiydi.

Güney Kıbrıs’ta 12 kişinin testi pozitif

Adanın diğer tarafındaysa 3 bin 338 yeni teste karşılık 12 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Rum kesimindeki yeni tanılardan beşi temaslı taramasından geldi. Adanın Güney tarafındaki PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden biriyse Larnaka ilçesinde tespit edildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti‘nde test sonucu pozitif çıkan kişi sayısı bin 696’ya tırmandı.

17 kişi hastanede tedavi görüyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Basın ve Bilgilendirme Ofisi tarafından yayımlanan verilere göre Güney Kıbrıs’taki 17 kişi, Gazimağusa Genel Hastanesinde tedavi görürken Kovid-19 hastalarının dördü, Yoğun Bakım Ünitesi’nde bulunuyor.

Taşınmaz Haber