Kategoriler
Gündem

KKTC, Suriye ve Çin’den yeni vakalar bildirildi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde bin 80 yeni teste karşılık bir yeni vaka daha kaydedildi. 

KKTC‘deki vaka sayısı 116 kişi oldu. Tedavisi süren hasta sayısı sekiz kişiye çıkarken ülkeden yeni ölüm, bildirilmedi. Kuzey Kıbrıs’ta yapılan test sayısı, 48 bin 737 olurken taburcu edilenlerin sayısında değişiklik olmadı. Ülkede, yeni koronavirüs salgınına yakalanan 104 kişinin iyileştiği kayda geçerken yaşamını yitirenlerin sayısı dört. 

13 Temmuz Kuzey Kıbrıs COVID-19 Günlük Tablo‘ya göre KOVİD-19 sebebiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta, bulunmuyor.

Suriye’de 23 yeni vaka

Suriye‘den üç gün aradan sonra 23 yeni vaka bildirildi. Komşudan 10 Temmuz’da 22 vaka bildirilmişti. KOVİD-19 salgınına yakalanan on kişinin daha iyileştiği kayda geçerken üç kişinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Suriye’deki toplam vaka sayısı, 417 kişiye çıkarken iyileşenlerin sayısı, 136 oldu. Suriye’de, bugüne kadar, 19 kişinin yeni koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Çin’de sekiz yeni vaka

Çin Acil Sağlık Müdahale Ofisinin Sincan Üretim ve İnşaat Kolordusundan aktardığı bilgilere 12 Temmuz’da sekiz yeni vakaya rastlandı. Vakaların dördü İç Moğolistan özerk bölgesinden gelirken ikisi Guangdong eyaletinden geldi. Diğer birer vaka da Şangay ve Şantung bölgelerinden kaydedildi.

Yeni vakaların hepsinin yurt dışından geldiği belirtildi.

Öte yandan yeni koronavirüs hastalığına yakalanan 14 kişinin daha iyileşip taburcu edildiği bildirilirken KOVİD-19 temaslı 538 kişinin de tıbbi muayeneden geçirildiği belirtildi. Durumu kritik seviyede olan kişi sayısında, bir önceki güne göre değişiklik olmadığı kaydedildi.

Çin’de toplam vaka sayısı

Ülkedeki vaka sayısı, toplam, 83 bin 602 kişiye çıktı. Bugüne kadar yeni koronavirüs salgınına yakalanan 78 bin 648 kişinin iyileştiği belirtilirken salgından dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı, 4 bin 634 kişi olarak kayda geçti.

KOVİD-19’a yakalanan kişilerle temas hâlinde olan 3 bin 494 kişinin tıbbi gözlem süreci devam ederken bugüne kadar 766 bin 622 kişinin temas nedeniyle gözlemden geçirildiği belirtildi.

Kaynak: Taşınmaz Haber