Kategoriler
Dünya Gündem Sağlık SonDakika

KKTC ve Güney Kıbrıs’taki koronavirüs vakalarında son durum

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 10, Rum kesiminde ise 14 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. KKTC‘deki vakalar 311’e çıktı. Kıbrıs Cumhuriyeti‘ndeki toplam vaka sayısı ise bin 481’e çıktı.

İki gün önce 19, dün bir kişiye Kovid-19 tanısı konulduğu Kuzey Kıbrıs‘ta bugün ise bin 723 teste karşılık on kişinin daha test sonucu pozitif çıktı. KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, yeni vakaların dördünün hava yoluyla, ikisinin ise deniz yoluyla ülkeye girdiğini aktardı.

Sağlık Bakanı Pilli, diğer dört yeni vakanın ise önceki pozitif tanılı kişilerin temaslısı olduğunu dile getirdi. Bakan Pilli, bu kişilerin gözetim altında tutulduğunu söyledi.

Yedi kişi daha taburcu edildi

İki gün önce iki, dün on kişi daha taburcu edildi. Bugün ise Kovid-19 salgınına yakalanan yedi kişi daha iyileşip taburcu oldu. Ülkedeki toplam test sayısı 116 bin 383 olurken vaka sayısı 311 kişiye çıktı. Ülkedeki 96 kişinin tedavisi sürerken bunların 18’i pandemi merkezinde bulunuyor. Geri kalan 78’i ise pandemi otelinde takip ediliyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde taburcu edilen hasta sayısı 211 kişiye çıkarken virüs nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı dört. Ülkeden mayıs ayından bugüne kadar koronavirüs kaynaklı yeni ölüm bildirilmedi.

Rum kesiminde koronavirüs

Bugün 2 bin 917 teste karşılık 14 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. İkişer vaka yolcu kontrolü ve temaslı taramasından geldi. Sekiz vaka ise gönüllü test sonucundan tespit edildi. Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki yeni vakaların diğer ikisi ise göçmenlerden geldi.

Ülkedeki vaka sayısı, toplam bin 481’e tırmandı. Hükûmet tarafından yayımlanan bilgilere göre ülkedeki dört hasta, Gazimağusa (Famagusta) Genel Hastanesinin bir koğuşunda tedavi görüyor. Aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde bir hasta, koronavirüs sebebiyle tedavi görüyor.

Kovid-19 salgınına yakalanan bir hasta da Lefkoşa (Nicosia) Genel Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde solunum desteğine bağlı olarak yatıyor.

Taşınmaz Haber