Kategoriler
Sağlık SonDakika

KKTC’de 17 vaka! Güney ve Kuzey Kıbrıs’taki vaka sayıları

KKTC‘de 17, Güney Kıbrıs‘ta ise üç kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Her iki taraftan da yeni ölüm bildirilmedi. Kuzey Kıbrıs‘taki yoğun bakım ünitesinde Kovid-19 sebebiyle hiçbir hasta tedavi görmezken güney kesimindeki yoğun bakım ünitesinde olan koronavirüs hastası sayısı, iki.

İki gün önce sekiz, dün ise beş yeni vakanın geldiği Kuzey Kıbrıs’taki bin 265 teste karşılık 17 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Sağlık Bakanı Ali Pilli, vakaların sekizinin yurt dışından geldiği bildirdi. Öte yandan 11 kişi daha taburcu edildi.

İki gün önce 12, dün ise 17 kişi taburcu edilmişti. KKTC Sağlık Bakanı Pilli, altı vakanın hava yoluyla ikisinin ise deniz yoluyla ülkeye giriş yaptığını bildirdi. Bakan Pilli, sekiz kişinin ise temastan dolayı bulaş olduğunu dile getirirken diğer vakanın ise yerel olduğunu kaydetti.

Kıbrıs’ta koronavirüs

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki test sayısı 125 bin 256 oldu. Vaka sayısı da 361’e çıktı. Taburcu edilen kişi sayısı 269 olarak kayda geçti. Ülkedeki aktif vaka sayısı 88. Bunların 33’ünün tedavisi pandemi merkezinde sürerken 55’i pandemi otellerinde takip ediliyor.

Şu an için koronavirüs nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta bulunmuyor. Mayıs ayından bugüne kadar salgın kaynaklı yeni ölümün bildirilmediği Kıbrıs’ta virüs nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı dört.

Güney Kıbrıs’ta 3 yeni vaka

Adanın güney kesiminde 2 bin 149 teste karşılık üç kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Vakaların biri göçmenler arasından geldi. Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Basın ve Bilgilendirme Ofisi tarafından açıklanan bilgilere göre Güney Kıbrıs’taki vaka sayısı bin 498 kişiye çıktı.

Gazimağusa Genel Hastanesindeki bir koğuşta dört kişi tedavi ediliyor. Lefkoşa Genel Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki iki hasta da solunum desteğine bağlı durumda.

Taşınmaz Haber

Binali Yıldırım ve eşine de koronavirüs bulaştı… 3 Eylül Kovid-19 Tablosu