Kategoriler
Dünya Gündem SonDakika

KKTC’de vakalar arttı: Turistler yasayı çiğniyor! İran’da vaka sayısı

Kuzey Kıbrıs‘ta 10, İran’da ise 2 bin 245 yeni vaka bildirildi. KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, yeni vakaların sekizinin yabancı ülkeden geldiğini, yurt dışından gelenlerin imzaladıkları taahhütnameye uymadığını ve yasaları ihlal ettiğini kaydetti.

İran’da 161 yeni ölüm bildirilirken Kıbrıs’tan yeni ölüm bilgisi gelmedi.

KKTC’de koronavirüs

KKTC’de 2 bin 12 teste karşılık on kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Dünkü sayı beş, iki gün önceki sayı ise altıydı. Öte yandan salgına yakalanan bir kişi daha taburcu edildi. Kıbrıs’tan virüs kaynaklı yeni ölüm bildirilmedi.

Toplam test sayısı 94 bin 411’e, vaka sayısı 206’ya çıktı. Kuzey Kıbrıs’taki 62 kişinin tedavisi sürerken taburcu edilen kişi sayısının 140 olduğu kayda geçti. Salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise dört. Yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören hasta, şu an için bulunmuyor.

Yeni vakaların çoğu yurt dışından

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, testi pozitif çıkanların üçünün hava yoluyla ülkeye geldiğini; beşinin deniz yoluyla ülkeye ulaştığını, iki vakanın ise temaslı olduğunu kaydederek bu kişilerin gözetim altında olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, yurt dışından gelenlerin imzaladıkları taahhütnameye uymadığını; test sonuçlarını beklemediklerini, kendilerini izole etmediklerini; yasayı çiğnedikleri için bu kişilere karşı işlem başlatıldığını kaydetti.

İran’da 161 kişi daha yaşamını yitirdi

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, İran’da 161 kişinin daha yaşamını yitirdiğini söyledi. Son 24 saatte 2 bin 245 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Ayrıca, 943 kişi daha hastaneye kaldırıldı. İRNA’nın Sözcü Lari’den aktardığı bilgilere göre İran’daki vaka sayısı 341 bin 70’e, Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı 19 bin 942 kişiye ulaştı.

Ülkedeki 3 bin 911 koronavirüs hastasının durumu kritikken İran’da yapılan test sayısı, 2 milyon 836 bin 252’ye ulaştı. İyileşenlerin sayısı ise 295 bin 630.

Taşınmaz Haber

15 Ağustos Türkiye Günlük Kovid-19 Tablosu: Vakalar artıyor hastaların durumu ağırlaşıyor