Kategoriler
İhaleler

Kocaeli Gebze projesi 1 Aralık 2020’de ihaleye çıkıyor

Kocaeli Gebze projesini önümüzde 1 Aralık’ta ihale edeceğini duyuran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 301 konutun inşaatı için hazırlıklara başladı. Vatandaşların şimdiden kura çekilişi için tarih öğrenmeye çalıştığı bilgisine ulaşılırken, cevaplar ardı ardına geliyor.

Kocaeli Gebze projesinde 301 konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kocaeli Gebze için yola çıktı. Vatandaşlara yeni yaşam alanı kazandırmaya hazırlanan TOKİ, 301 konutun inşaatına ihale sonucunda başlanacağını duyurdu. Yapılan bilgilendirmeye göre, vatandaşlar kura çekiliş tarihi gibi önemli detayların üzerinden geçiyor. Araştırma konusunu oluşturan Gebze projesinde ihale tarihi, 1 Aralık 2020 oldu. İhalenin belirtilen günde ve saatte, TOKİ Genel Merkezi’nde yapılması bekleniyor.

Yapımı 450 güne yayılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kocaeli Gebze projesini önümüzdeki 6 gün içinde ihale edeceğini bildirdi. 1 Aralık 2020 tarihine denk gelen ihale günü, katılımcıların TOKİ Genel Merkez’e gelmesi isteniyor. İhalenin sonucunda kazanan firma açıklanırken, yer teslimini sorunsuz gerçekleştirmeyi planlayan TOKİ, proje bitiş sürecini 450 güne yaydı.

İzmit’te 1280 konut inşa edileceği haberi

Türkiye geneline yayılan konut projeleriyle yüzleri güldüren TOKİ, hak sahiplerini dar ve orta gelirli ailelerden seçiyor. Projede yeni alanı İzmit olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yatay mimari anlayışını İzmit’e taşıdı. Burada 2+1 ve 3+1 arasında değişen konut seçenekleriyle hak sahiplerini heyecanlandıran proje, toplamda 1280 konutu içermektedir.

Başvuru detayları belli oldu

Başvuru şartları arasında başta T.C. vatandaşı olunması gerekliliği şartını bizlere sunan TOKİ; kişilerin projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıl olmak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin il nüfusuna kayıtlı bulunması gerekliliğini öne sürüyor. İkamette Şehit Aileler, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler kategorisinde olanların en az 3 yıllık ikamet hakkı aranır veya il nüfusuna kayıtlı olduklarını göstermeleri istenir. Toplu Konut Projelerinden satın alım gerçekleştirmeyenlere ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamışlara projede hak sahipliği tanınır. Ancak bu seçenek yine Şehit Aileler, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler kategorisinde sayılmıyor.

Projede hak sahibi olmak isteyenler başvuru şartlarının devamını toki.gov.tr/başvuru-sartlari adresinden öğrenebilirler.