Kategoriler
Toki Haberleri

Kocaeli Gebze Toki kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Kocaeli İli, Gebze İlçesi’nde hayata geçirilecek olan Kocaeli Gebze toplu konut projesinde Kocaeli Gebze kura sonuçları bugün belli oldu.

Toplamda 250 adet dairenin bulunduğu Kocaeli, Gebze’deki toplu konut projesinde yer alan konutların hak sahipliği kura çekilişi bugün gerçekleştirildi. Kura çekilişinin sonrasında kura çekilişinde daire sahibi olanların isimlerinin Toki tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Toplu konut kura çekilişi nerede yapıldı?

Kocaeli, Gebze’de inşa edilecek olan Kocaeli Gebze Toki konutları projesinde kuralar 12 Mart 2020 tarihinde çekildi. 12 Mart 2020 tarihinde Çarşamba günü saat 11:00’da yapılan kura çekilişi ile konut sahipleri belirlenmiş oldu. Proje ile ilgili kura töreni Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi‘nde noter huzurunda yapıldı. Kura törenine vatandaşların da yoğun ilgilisi oldu.

sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan kura çekilişi yapıldıktan sonra Kocaeli Gebze Toki kura sonuçları belli olacak. İhalesi yapılarak yöresel mimaride inşa edilecek olan projede dairelerin dışında ayrıca spor alanları, oyun alanları, parklar, peyzaj alanları gibi ortak alanlarda yer alacak.

Projedeki daire tipleri neler?

Kocaeli Gebze Toki evleri projesinde yer alan daireler iki farklı tipte tasarlanmış durumda. İki farklı tip olarak tasarlanan dairelerden biri 2+1 tipindeki daireler, diğeri ise 3+1 tipindeki daireler olarak yer alıyor. 250 adet dairenin yer aldığı projedeki dairelerin 175 tanesi 2+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor. Dairelerin 75 tanesi ise 3+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor.

Kocaeli Gebze Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Toki 100 bin konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek olan projelerden biri olan Kocaeli, İzmit İlçesindeki konut projesinde kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor. İsim listesi ayrıca E-Devlet kapısı sistemi üzerinden E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinden kullanıcı adı ve şifre girilerek öğrenilebilmektedir.

Kocaeli Gebze Toki konutları projesinden konut edinebilmek için önce yüze 10 peşinat ödeniyor. Peşinat ödendikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeyerek daire sahibi olabiliyorsunuz.

2+1 kura sonuçları için tıklayınız…

3+1 kura sonuçları için tıklayınız…

Kocaeli Gebze Toki Evleri projesi ile ilgili daha fazla bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.