Kategoriler
Emlak Haberleri

Kocaeli için harekete geçen KİPTAŞ’tan sosyal konut müjdesi verildi

Kocaeli için sosyal konut müjdesini veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet, KİPTAŞ ile anlaştıklarını duyurdu. İstanbul’da yürütülen bir törende kürsüye çıkan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ise gelecek planlarının Kocaeli’nde olduğunu söyledi. Burada yaptığı konuşmasında, en geç yıl sonu ya da önümüzdeki 2021 yılının başında sosyal konut projesine başlanacağı haberini veren Kurt; “Her şey hazır, biz de hazırız. Bekle bizi Kocaeli!” sözlerinde bulundu.

Kocaeli için harekete KİPTAŞ geçiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak tanınan KİPTAŞ, proje alanlarını genişletmeye devam etmektedir. Son olarak İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet ile temas halinde kalan yetkili isimler, Kocaeli bölgesine sosyal konut projesi geliştirdi. İstanbul Okmeydanı’nda yürütülen 130 konutluk inşaat alanının faaliyetlerini tamamladığı haberini geçtiğimiz günlerde veren Genel Müdür Ali Kurt, tören sırasında “Kocaeli’ne geliyoruz” açıklamasını yaptı. Proje hakkında henüz belli bir detay verilmezken, önümüzdeki süreçte gelişmelerin aktarılacağı bildirildi.

KİPTAŞ lansmanını Kocaeli’ne taşıyacak

İstanbul’da düzenlenen törende konuşmasını sürdüren KİPTAŞ Genel Müdür Ali Kurt, yönlerinin Kocaeli için değişeceğini belirtti. Konuşmasının devamında projeye başlama tarihini veren Kurt, “Yıl sonu veya önümüzdeki yılın başında” demiştir. Sosyal konut projesi olarak hayata geçirilmesi beklenen konut projesinde teknik süreç tamamlandı. Sıradaki işlemin ruhsat aşaması olduğu bilgisine karşılık, yakın zamanda proje adına lansman düzenlenecek.

Sosyal konut projesi için büyük heyecan

Başarılı projelerini Türkiye’nin dört bir yanına dağıtmak isteyen KİPTAŞ, son olarak Kocaeli’ne dönüş yaptı. Burada sosyal konut projesi için İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet ile el sıkıştıklarını duyuran Genel Müdür Kurt, projenin henüz teknik aşamayı tamamlayabildiğinden bahsetti. Ruhsat aşamasına geçilen projenin devamı için çalışmalar yürütülüyor. Verilen ilk bilgilere göre, uygun ödeme koşulları üzerinden satışa sunulacak olan konutlar, dar gelirli ailelerin hak sahibi olması için hayata geçirilecek. İnşaat alanının henüz açıklanmadığı projelendirmede ilk etap bu yılın sonunda başlayabilir. Etaplar halinde bölgeyi sarması beklenen sosyal konut projesinde detaylar merakla bekleniyor.

KİPTAŞ hakkında daha fazla habere göz atmak için tıklayınız.