Kategoriler
Kentsel Dönüşüm

Kocaeli İki Mahallede Kentsel Dönüşüm başlıyor

Kocaeli sanayi bölgesinin içinde kalan riskli 2 yerleşim yeri taşınacaktır. Proje kapsamında Körfez ilçesinde olan Barbaros ve Güney mahallelerinde oturanları kapsamaktadır. Böylece TOKİ toplam 1304 yeni konut inşa edecektir. Bu durumda Kocaeli’nde bulunan bu iki yerleşim yeri kentsel dönüşüm içerisine girmektedir.

TOKİ Yeni Konut İnşa Edecek

TOKİ’nin proje kapsamında bulunan bu iki yerleşim yerinin de içinde bulunduğu alan kentsel dönüşümün içerisine girecektir. Kocaeli’nde Körfez ilçesinde olan Barbaros ve Güney mahalleleri 1960’larda başlayan bu sanayileşmenin payını almıştır. Ayrıca bölge devasa bir sanayi tesisi kurulmuştur. Aynı zamanda konutların fabrikalar arasında kaldığını bilinmektedir. Buna göre bu alandan kurtulma amacı ile kentsel dönüşüm uygulaması başlanacaktır.

Kocaeli 2 Mahallede Kentsel Dönüşüm Yapım Projesi

Özellikle petrokimya ve dolum tesisleri Marmara depreminde büyük risk oluşturması durumunda bölgeye yeni konut yapımı durdurulmuştur. Her 2 mahalle sakinleri gaz küreleri, sanayi bacaları ve tır park alanları ile iç içe yaşamaktadır. Bu durumdan oldukça şikâyet gelmektedir. Bu nedenle bu sanayi alanından insanları kurtarmak ve bir kentsel dönüşüm başlamak amacıyla TOKİ 1304 yeni konut inşa edecektir.

Kocaeli Şehrinde Bulunan 2 Mahalle TOKİ ile Güvenli Alana Taşınıyor

Sanayi ile iç içe yaşayan bu iki mahalle Barbaros ve Güney mahalleleri konutlardaki sanayi tesislerinden uzaklaştırarak özel bir kentsel dönüşüm projesinin içerisinde yer alacaktır. Bu yerleşim yerleri daha güvenli bir şekilde yaşamalarını sağlayacaktır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hak sahipliği tespitini başlamış bulunmaktadır. Buna göre 2 mahalle güvenli alanları taşınacak ve sanayi alanından kurtulacaktır.

Kocaeli TOKİ 1304 Konut İnşa Edecektir

Körfez belediye başkanı olan Şener Söğüt bu durum karşısında bir açıklama yapmıştır. Buradaki hak sahiplerinin tüm gayrimenkullerinin değerlerini kapsayan bir hak sahipleri çalışması 2 ay sürecektir. Ondan sonra bir kentsel dönüşüm uygulaması sağlanacaktır. Mahallelerin sakinleri Körfez ilçesinde kuzeyinde 1304 inşa edileceği duyurulmuştur. Körfez Belediye Başkanı Şener açıklaması ile birlikte Kocaeli’nde 2 mahalleyi kapsayan TOKİ inşaat çalışmaları başlayacaktır.

Bu şekilde Sanayi içerisinde bulunan binalar kurtularak güvenli alanları taşınacağı haberi gelmiştir. Proje kapsamında kentsel dönüşüm uygulamasına başlanınca bilinmektedir.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version