Kategoriler
Emlak Haberleri

Kocaeli’de konut projesine imza atmayı planlayan İBB’den anket çalışması

Kocaeli’de konut projesi gerçekleştirmeye karar veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başlatacakları proje için anket çalışması düzenledi. KİPTAŞ altında yapılması beklenen konutlar adına düzenlenen 5 soruluk anket projeye yön verecek.

Kocaeli’de konut projesine imza atan isim KİPTAŞ oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de konut projesi için harekete geçmeye karar verdi. Belediye şirketi KİPTAŞ altında gerçekleştirilmesi beklenen proje için 5 sorudan oluşan anket çalışması başlatıldı. Sorularına yanıt bulmak isteyen belediye yetkilileri yakın zamanda vatandaşların düşünce ve isteklerini öğrenebilecek. Projenin tasarlanma aşamasında anket yanıtlarının önemseneceğinin altını çizen İBB, ankete ulaşmanın yolunu KİPTAŞ’ın resmi web adresi olarak gösterdi. Ancak verilen detaylandırmada Kocaeli’nin hangi bölgesinde projeye imza atılacağı bildirilmemiştir.

Anketin bitişine son 20 gün kaldı!

KİPTAŞ tarafından Kocaeli’de üstlenilmesi beklenen konut projesi için başlatılan anket, 26 Kasım tarihinde son buluyor. Yeni projelerde vatandaşların yorumlarını merak eden şirket, aşağıdaki soruları yanıtlayarak, yeni projelerini şekillendirme arzusu taşımaktadır. Vatandaşların katılımına resmi web adresi üzerinden açık olan ankette kapanış ise 20 gün sonra olacak.

5 adet anket sorusu şöyledir:

Birinci soruda, KİPTAŞ vizyonu altında Kocaeli’de inşa edilmesi beklenen sosyal konut projesinin ilgi çekip çekmediği soruldu.

İkinci soruda, Sosyal Konut projesi olarak ortaya çıkan projenin ödeme türünü nasıl tercih etmek istediklerine yer verildi. Bu soruda, evet-hayır yerine, iki şıkta da peşinat ve vade miktarına yer verilmiştir. Birinci cevapta kişiler, 55 bin lira ön peşinat, 55 bin lira teslimde ödeme, 2 bin 750 TL’den başlayan aylık taksitler ve 120 ay; ikinci cevapta kişiler, 55 bin lira peşinat, 3 bin 750 TL’den başlayan sabit taksit ve 120 ay şartını kabul etmiş sayılıyor.

Üçüncü soruda, sosyal konut denilince akla düşenin cevaplandırılması isteniyor. Cevaplar arasında kişileri, uygun fiyat, kaliteli malzeme, yeşil alan, hepsi ve hiçbiri beklemektedir.

Dördüncü soruda, sosyal konutta hangi daire tipini tercih etmek istedikleri soruldu. Burada 1+1’den başlayan üç şık, 3+1’lere kadar uzanıyor.

Beşinci soruda, belirtilen görselde hangisinin sosyal konut projesine ait olduğu sorulmuştur. Cevap görsel üzerinden yanıtlanmaktadır.

Detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler kiptas.istanbul/tr adresine başvurabilir.