Kategoriler
Proje Haberleri Toki Haberleri

Kocaeli’ne 6 bin 864 adetlik konut projeleri için ortak çalışma

Kocaeli’ne 6 bin 864 konut projesi yapmaya karar veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ortak çalışmasını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile gerçekleştirecek. Yeni konutların adresi olarak Dilovası, Gebze, İzmit, Derince ve Körfez ilçeleri seçildi. Deprem kenti olarak bilinen Kocaeli’ni yaşanacak büyük depremlere karşı hazırlıklı hale getirecek olan bu yeni yaşam alanları, tüm kamu ve kuruluşlarını ortak çalışmaya teşvik ediyor.

Kocaeli’ne 6 bin 864 konut müjdesi geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kocaeli’nin çehresini sağlam konutlarla değiştirecek. Girilen iş birliğinde İzmit’te tarihin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisi gerçekleştiriliyor. Buna göre; Cedit Mahallesi’nde planlanan kentsel dönüşüm, kurum ve kuruluşları bir araya getirerek 13 hektarlık alanın değişimine katkıda bulunacak. Toplamda 50 bloğun inşa edileceği proje, 464 adetlik 3+1 ve 518 adetlik 2+1 olmak üzere toplamda 982 konutu barındıracak bölgelerden birisidir. Yatırım bedeli 100 milyonu bulan projenin dönüşüm sürecini tamamlandığında ise kazancı kente kazandırdığı değerdir.

Sepetçi-Sekbanlı’da dönüşüm

İzmit Sepetçi-Sekbanlı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’nda (KDGPA) başlatılan çalışmalar, alan içerisindeki tüm ölçekli çalışmaların tamamlanmasıyla son buldu. Büyükşehir Meclisi’ne Kasım 2018 tarihinde taşınan plan, TOKİ’nin üstlenimiyle bitti. Etaplar halinde gerçekleştirilecek olan yeni konut projesinde ilk etap bin 280 konutu barındırıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ’nin ortak yürüttüğü çalışmaların neticesinde inşaat çalışmalarının başlangıç yılı 2021 olacak.

Dilovası-Tavşancıl rezerv yapı alanı

Kocaeli’ne 6 bini aşkın konut projesi gerçekleştirmeye karar veren kurum ve kuruluşlar, yeni adresini Dilovası-Tavşancıl bölgesi olarak seçti. Burada ‘Dilovası ve Tavşancılık Rezerv Yapı Alanı Projesi’ olarak adlandırılan projeye ait çalışmalar yakın zamanda başladı. Kamulaştırma yetkisi altında çalışmaların devam ettiği alanda bin 500 konutun oluşumuna dair tasarım hali devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ’nin yanı sıra projelendirmeye Dilovası Belediyesi’de katıldı. Konut yapımı için verilen ilk tarih ise 2021 yılı oldu.

Derince-Körfez’de dönüşüm

Derince ve Körfez İlçesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı (KDGPA) ile toplamda kazandırılması beklenen konut bin 302 adedi bulurken, ekstra olarak alana 20 adet ticari birim ünitesi gerçekleştirilecek. 2021 yılının ilk yarısında atılacak konut adımlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, TOKİ, Körfez Belediyesi ve Derince Belediyesi’nin katkılarıyla tamamlanması bekleniyor. Proje kapsamında yoğun mesailerin harcandığı 52 bin metrekarelik alan ise Hazine mülkiyeti altındayken TOKİ’ye devredildi.

Körfez Kabakoz Mahallesi’nde dönüşüm

Başlatılan çalışmalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve ardından Körfez Belediyesi’nin imzası var. Körfez Kabakoz Mahallesi’nde başlatılan dönüşüm projesi, toplamda bin 302 konut ve 20 adet ticari birimin gerçekleştirileceği KDGPA projesine ilave edilecek.

Derince Deniz Mahallesi’nde dönüşüm

Beklenen üst ölçekli imar planlarının onaydan geçmesiyle birlikte imar planı ilk olarak Aralık ayında Meclis gündemine taşındı. Büyükşehir’in Meclis’inde onayın gelme tarihi olarak verilen yıl 2021 oldu. Derince-Körfez KDGPA sınırları içerisinde planlanan konutların bir kısmı buradaki dönüşümde de kullanılmaya açık.

Körfez İlimtepe’de onaylanan imar

İmar planlarının onaylanmasının ardından İlimtepe’deki çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Körfez Belediyesi’nin ortak girişimleriyle tamamlanacak. Toplamda üretimden geçmesi beklenen konut sayısı ise bin 500 adedi buldu.

Gebze Kirazpınar bölgesinde gecekondular önleniyor

Bölgede gecekondu üretiminin önüne geçmek için Kirazpınar Mevkiinde 300 adetlik konut projesi gerçekleştirilecek.

Kent genelinde planlanan kentsel dönüşüm projeleri için tıklayınız.

Exit mobile version