Kategoriler
Proje Haberleri

Koçarlı Millet Bahçesi 23 Nisan’a özel açılış yapacak

Koçarlı Millet Bahçesi için açılış tarihi 23 Nisan 2021 olarak verildi. Aydın’ın Koçarlı ilçesinde çalışmaların hız kazandırıldığı Millet Bahçesi projesi için inşaatın yüzde 60’ının tamamlandığı açıklandı. Alana ziyarete giden Belediye Başkanı Nedim Kaplan, bahçe açılışını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak gerçekleştireceklerini, Aydın halkına hediye olarak sunacaklarını söyledi.

Koçarlı Millet Bahçesi için 3 aylık süre

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 81 il genelinde başlatılan Millet Bahçesi projeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ortaya çıktı. Şanslı iller arasına girmeyi başaran Aydın’da bahçe projesi için çalışmalara başlanırken, seçilen konum Koçarlı ilçesi oldu. Burada ortak bir girişim başlatan Bakanlık, Aydın Valiliği ve Koçarlı Belediyesi, Koçarlı Bahçesi Projesi için Gündoğan Mahallesi’ni seçtiler. Verilen bilgiler doğrultusunda belediyenin arka kısmında kalan, ‘Aşk Gemisi’ veya ‘Demirkaya Parkı’ olarak tanımlanan 11 dönümlük arazinin üzerinde devam ettirilen çalışmalar, Koçarlı Millet Bahçesi adıyla öne çıkıyor.

Bahçe projesinde yine yok yok

Koçarlı Millet Bahçesi projesi için, gemi görünümlü bina, düğün salonu, kafeterya, oyun ve spor alanı gerçekleştirilecek. Aynı zamanda piknik ve fotoğraf çekim alanlarına yer verme planları yapan ekip, toplumun tüm kesimine hitap etme isteğini gizlemiyor. Yatırım bedeli 8 milyon lirayı bulan proje hakkında yakın takiplerine devam eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, açılış tarihini 23 Nisan 2021 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak belirtti. Alan ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Mezbelelik, kötü bir alana, Millet Bahçesi Projesi ile yenden hayat veriyoruz. Projemizin içerisinde genç, yaşlı, kadın ve erkek olarak herkese hitap edecek alanlar olacak” diyor.

Aydın’ın farklı ilçelerinden gelmesi planlanan tüm misafirleri karşılamak isteyen Kaplan, açılış tarihi için çalışmalara yoğunluk kazandırıldığını vurguladı. Projenin geliştirme ve diğer süreçlerinde desteklerini gösteren bakanlığa, valiliğe ve milletvekillerine teşekkürlerini ileten belediye başkanı; Millet Bahçesi’nin şimdiden başta ilçe olmak üzere tüm Aydınlılara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Millet Bahçesi Projelerine göz atmak için tıklayınız.