Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut alacakların ilk sorusu aidat fiyatları oluyor

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çulhalık, markalı konutlarda aidatların çok yüksek olduğuna dikkat çekmiştir. Çulhalık, salgına rağmen İstanbul’da bazı sitelerde ödenen aidatların kira fiyatlarını bulduğunu hatırlatmıştır. Güncel verilere göre, markalı konutta aidatların 400 TL’den başlayarak 4 bin TL’ye kadar yükselmektedir. Başkan Çulhalık, artık daire fiyatlarından sonra ilk başta aidat fiyatları sorulur duruma geldiğini söylemiştir.

Peyzaj, havuz ve güvenlik hizmeti aidatı arttırmaktadır. Başkan Çulhalık, İstanbul’da yapılan markalı konut projelerinde bulunan sosyal alanlar, güvenlik ve peyzaj giderlerinin aidatların arttığına sebep olduğuna değinmiştir. Çulhalık; “İstanbul’da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik dairelere ödenen ortalama aylık aidat miktarı 400-450 TL’dir. Ayrıca bazı projelerde 4 bin TL’yi bulmaktadır. Aidatlar sitenin konumu, sosyal olanakları, daire büyüklüğü, dairenin yaşı gibi özelliklere göre değişmektedir. Fakat salgın döneminde havuz, spor salonu, sosyal alanların bazıları kullanılmamasına rağmen fiyatlarda düşüş olmadığını görmekteyiz.” dedi. Ayrıca Çulhalık, kendilerinin bu sorunların en düşük düzeyde olmasına özen gösterdiklerini belirtmiştir. Ayrıca Pendik’te konumlandırdıkları ‘Ondörtüç Pendik’ projesinde bahçe düzenlemesi, sosyal tesis ve havuz hizmetleri de bulunmasına rağmen aidatları uygun düzeyde tuttuklarını açıklamıştır.

Kira tutarı ve aidat fiyatları eşitlendi

Çulhalık, yenilikçi bakış açısıyla yola çıktıklarını belirtmiştir. Ayrıca proje en yeni teknolojileri barındırmaktadır. Yalnızca yaşamın değil okulun, işin, sosyal hayatın da içinde bulunacağı kompleks bir alana dönüştürdüklerini söylemiştir. Bu yapı, 9 bin metrekarelik alan üzerinde 252 konut ve 15 ticari birimden oluşmaktadır. Ayrıca 24 saat güvenlik hizmeti bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yüzme havuzu, yürüyüş yolları, çocuk parkı, spor alanları, dinlenme alanları olanakları mevcuttur. Üstelik kapalı otopark imkanı da sunmaktadır. Profesyonel site yönetiminin bulunduğu ve her daireye depo alanının tahsis edildiği projedeki mağaza ve restoranlar da ayrıcalıklı yaşam alanı konseptini tamamlamaktadır. Üstelik Çulhalık, bunları gerçekleştirirken yatırımcıların en çok şikayet ettiği konulara çözüm sunan bir yaklaşımla ilerlediklerini belirtmiştir.

Çulhalık şu konulara da değinmiştir; “Yaptığımız araştırmalarda yatırımcıların neredeyse bir aylık kira bedeli kadar aidat ödemelerinden şikayetçi olduklarını gözlemledik. Artık konut fiyatlarından sonra ilk olarak aidat fiyatları sorulur duruma gelmiştir. Bu problemi aşmak için kaliteli hizmetten ödün vermeyecek biçimde bir fiyatlandırma yapmaktayız. Yatırımcılarımız, markalı konut projesinde bulabilecekleri üst seviye hizmetin tamamını en iyi şekilde alırken, piyasadaki fiyatların çok altında bir bedel ödeyecekler. Projemizdeki en küçük metrekareye sahip 1 artı 1 konutlarımızın aidatlarını 200 TL olarak belirledik. Ayrıca en büyük metrekarelere sahip 3 artı 1 konutlarımızın aidatları ise 430 TL olarak fiyatlandırdık.” şeklinde konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version