Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut almak isteyenler acele etsin!

Konut almak isteyenler için sektörde önemli gelişmeler yaşanmıştır. FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay gayrimenkul sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni Asır’dan Tolga Tekin’in haberine göre, Gülçin Okay yükselen kredi faizi ve düşük giden döviz ve altın kurları dolayısıyla sektörde durgunluk yaşandığını belirtmiştir. Konut fiyatlarının yükseleceğine dikkat çeken Gülçin Okay; “Erken alan, kazançlı çıkar.” şeklinde konuşmuştur.

Fiyatlar Düşecek mi?

Başkan Okay, İzmir’in yüksek oranda göç aldığını belirtmiştir. Ayrıca Okay, “Yükselen faizler sebebiyle yatırımcılar bankada değerlendirmeyi tercih ediyorlar. Bundan dolayı sektörde durgun bir dönem geçirmekteyiz. Satışların durgunluğuna rağmen konut ve arsa fiyatlarında düşüş görülmüyor. Ayrıca döviz ce altın yatırımcıları bu düşüş sebebiyle zarardalar. Bu yüzden elindekileri bozdurup yeni bir yatırıma yönelemiyorlar. Fakat yatırım için bekleyenler gelecekte bu fiyatları bulamayacaklar. Müteahhitler yeni konut yapmak için aceleci davranmıyorlar ve ellerindeki stoku bitirmek istemektedirler. Yeni inşa edilecek konut projeleri, yükselen girdi maliyetleri sebebiyle en az yüzde 30 daha yüksek fiyatlı olacak. Şu anda yatırım yapmak isteyenler acele etmeliler.” açıklamalarında bulunmuştur.

Sektör faiz indirimi bekliyor

Başkan Okay, artan faiz oranıyla ilgili de açıklamalarda bulunmuştur. Okay, “Nakit parası olan pazarlık fırsatını kullanarak çok rahat şekilde konut alıyor. Nakit parası olmayanlar ise kredi çekerek konut alma konusunda yavaş hareket ediyorlar. Şu anda kredi faiz oranı düşmedi. 1.34 olan faiz oranı 1 düzeyine inerse piyasada önemli bir hareketlenme görülecektir. Şayet bu oranın altına inerse zaten çok yüksek olan konut fiyatları daha da artacaktır. Konut almak isteyenlerin faiz indirimi talepleri bulunmaktadır. Bundan önceki faiz indiriminde yükselen fiyatlar hala aynı düzeyde. Ancak insanların geliri artmıyor. İmkanı olan bankalarda değerlendirme yolunu seçiyorlar.” diye konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…