Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut almak isteyenler konut almanın tam zamanı

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak’ı ziyaretine gitmiştir ve bir konuşma gerçekleştirmiştir. Atay, inşaat sektöründe son zamanlarda önemli bir hareketlilik görüldüğünü söylemiştir. Ayrıca Atay, sektördeki hareketliliğin reel piyasaya da direkt olarak yansıdığını belirtmiştir. Yeni konut üretimi yapılmıyor ve geçtiğimiz yıla göre yeni konut inşaatı yüzde 70 azalmıştır. Ayrıca yatırımcı stokta olanı tüketmeye çalışmaktadır. Konut fiyatları ve konut kredileri uygun düzeye gelmiştir. Atay, bu durumu değerlendirmek için en uygun zaman olduğuna değinmiştir.

Murat Atay, “konut almanın tam zamanı”

Murat Atay, maliyetlerin artmasına rağmen konut fiyatlarında zam yapılmadığına dikkat çekmiştir. Ayrıca, “Faizlerde yaşanan düşüşle beraber konutlardaki zam da gündeme gelecektir. Bu sebeple kendisi için uygun konut bulanlar beklememeli. Çünkü konut almanın tam zamanı. Üstelik yeni projelere başlamak için de en uygun zaman. Kısa zamanda stok konutlar tükendiğinde yeni konutlara ihtiyaç duyulacaktır. Henüz başlanması durumunda ilerleyen zamanlardaki karşılamak için uygun bir pozisyon alınacaktır. Böylece inşaat sektörünün kısa zamanda tekrar yükselişe geçeceğini öngörmekteyiz.” şeklinde konuşmuştur.

Ruhi Koçak konuyla ilgili faiz oranlarında düşüş yaşandığını hatırlatmıştır. Ayrıca Koçak, “Faizdeki düşüşün olumlu etkileri piyasalara yansımaya başlamıştır. Fakat hala istenilen düzeye gelebilmiş değil. Bizler faiz oranı tek haneli rakamlara gelmesini istiyoruz. Bunun için ekonomi piyasası koşulları oluşmaya da başlamıştır.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version