Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut fiyat artışı en çok görülen ülkeler listesinde birinciyiz!

Dünya çapında ün salmış emlak firması Knight Frank, konut fiyat artışı alanında yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını paylaştı. Knight Frank firmasının verilerine göre küresel düzeyde en çok konut fiyat artışı görülen şehirler arasında Ankara, İzmir ve İstanbul zirvede yer alıyor.

Moskova bir seferde 62 basamak çıktı

Knight Frank uluslararası emlak şirketinin verilerine göre 2020 yılında konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler belli oldu. Verilere göre 2020’de konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında Moskova 7. sırada yer alıyor. Moskova yüzde 21,1 artışla bir seferde 62 basamak çıktı. Moskova geçtiğimiz yıl bu listede yüzde 4 artışla 69. sıradaydı. Ayrıca St.Petersburg listede tekrardan 5. sırada yer alıyor. Şehirde geçen yıl fiyat artışı oranı yüzde 25,4 idi. Bununla birlikte 2019 senesinde ise yüzde 12,4 artış ile listede yerini almıştı.

Konut fiyat artışı en çok Türkiye’de 

2020 dünya konut fiyatı artışının en çok görüldüğü şehirleri ise yüzde 30,2 ile Ankara. Ayrıca diğer şehirleri ise yüzde 29,4 ile İzmir ve yüzde 27,9 ile İstanbul olarak belirledi. Ayrıca bu artışın nedenleri arasında ise Türkiye’nin yüksek yıllık enflasyonu gösteriliyor.

Diğer emlak haberleri için tıklayın…