Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut fiyatları Balıkesir’de 4 yılda ikiye katlandı

Gayrimenkul değerleme ve danışmanlık yönetim kurulu başkanı Ahu Minareci Küçükağa Balıkesir ili hakkında konuşmuştur. Balıkesir ilinde son yaşanan konut fiyatları dikkat çekmiştir. Kentin büyüme hızının son yıllarda daha da artış gösterdiğini söyleyerek bazı açıklamalarda bulunmuştur. Balıkesir 2012 yılında Büyükşehir statüsü alınmıştır. Daha sonra da bölgede hızla gelişen dinamikler Balıkesir’in hem şehri hem nüfus olarak büyümesini sağlamıştır. Ayrıca Balıkesir altın çember olarak bilinen ticari ring hattının tam ortasında yer alıyor. Arsa arzının ve gittikçe azalması ile konut fiyatları son 4 sene içerisinde neredeyse ikiye katlanmış vaziyettedir. Bu şekilde açıklamasını gerçekleştiği ve Balıkesir’deki konut sektörü ile ilgili bilgiler vermiştir.

2017 Yılında Ülkenin En Çok Yatırım Alan İli Balıkesir Oldu

Balıkesir’in sahip olduğu pozisyon sayesinde sanayi gelişimi oldukça hızlı bir şekilde ilerlemiştir. Balıkesir 2017 yılında ülkenin en çok yatırım alan ili olmuştur. Bu durumda nüfus ve çalışan işgücünün beraberinde artmıştır. Hızla artan nüfusla yetişecek kadar hızlı verip gayrimenkul iletimini gerçekleşen olmuştur. Bu şekilde günümüzde süren imar problemlerine dikkat çeken küçük Küçükağa imarlı açılamayan bölgeler ve bir türlü sözlere davalar nedeniyle arsa satılık son yıllarda oldukça azalmış olabilir. Bu durumda arsa fiyatları dolayısı ile konut fiyatları artmıştır. Bunun yanı sıra özellikle son dönemde yaşadığımız maliyet artışları ile geçen seneye göre neredeyse yüzde 50’lere varan birim fiyatı artışları görülmektedir.

Konut Fiyatları Nedeniyle Edremit’te Ayvalık İlçelerine Göçler Çoğaldı

Pandemi sonrasında home ofis çalışma kültürünün ve gelişmesi ile birlikte Körfez bölgelere verilen Edremit ve Ayvalık ilçelerini göçler başlamıştır. Bu bölgelerde özellikle veriyoruz fiyatlarında diğer işleri bazı kesimlerden 170’e kadar çıkmış durumdadır. Bölgenin gelişimi bu artış yara olan özelliklerden biridir. Ancak bu temel sebep pandemi sonrasında ev ve iş yerindeki kriterlerin değişmesi durumudur.

Bu şekilde konu hakkında detaylı bilgi verilebilir. Balıkesir’deki konut fiyatlarının artış nedenleri ve buna sebep olan faktörler ile ilgili genel bilgi sahibi olmanız mümkündür. Sizlerle bu konu hakkında bilgi olarak takipte bulunabilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version