Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Konut fiyatları düşecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, konut sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli vatandaşlar için sevindirici bir haber daha gelmiş durumda.

Maliyetlerin düşmesi ile ilgili olan bu sevindirici haber yüzleri güldürüyor. Emlak Katılım Bankası ve Emlak Konut GYO işbirliği ile birlikte inşaat malzemelerinin tamamı yerli üretim olarak temin edilecek. Bu sayede maliyet fiyatları düşünce konut fiyatları da düşecek.

Sektörün önde gelen temsilcilerine göre, bu hamle sayesinde yerli üretim ile birlikte inşaat maliyeti yüzde 15 ile yüzde 20 arasındaki bir oranda avantaj sağlayacak. Bu da orta ve uzun vadede konut satış fiyatlarını olumlu yönde etkileyecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, pandemi sürecinin yerli üretimin önemini çok iyi öğrettiğini belirtti.

Bu çalışmaların haricinde TOKİ’nin satışlarının devam edeceğini belirten Bakan Kurum, “5 milyon vatandaşımızın güvenli ve sağlıklı konutlarda oturmasını sağladık. 1 milyonuncu konutumuzun anahtar teslimini Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapacağız” dedi. TOKİ’nin yürüttüğü sosyal konut projelerindeki son durumu da paylaşan Bakan Kurum, şunları söyledi: “100 bin konutun tamamının kuralarını çektik, hak sahiplerini belirledik. 10 bin konutun ihalesini yaptık, inşaatları başlattık. Türkiye genelinde 1 milyondan fazla konut üretimini gerçekleştirmiş olacağız.”