Kategoriler
Emlak Haberleri

“Konut fiyatları düşmeyecek, ev almayı ertelemeyin”

Türkiye’de genel anlamda konut problemleri yaşanmaktadır. Başta İstanbul olmak üzere ev bulmak çok zor olmaya başladı. Hatta olan evler de geçmiş yıllara nazaran bir hayli pahalı. Bu durum ne zamana kadar böyle sürecek? Ev sahibi olmak için doğru zaman ne zaman? Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan merak edilen sorulara cevap verdi. Konut fiyatları düşmeyecek bu nedenle konu almayı düşünenler bu düşüncelerini ertelememelidir.

Özsan Stokların tükendiğini söyledi

Özsan, 2020 yılında kamı bankalarının sunduğu konut kredi fırsatlarıyla var olan yapı stoklarının tükendiğini söyledi. Ayrıca “Evler satıldı fakat pandemi döneminde hem inşaat sektörünün yavaşlaması hem de maliyetler sebebiyle yeni konutlar inşa edilemedi. Bu durum da stokları tüketti” dedi.

“Katlanarak ilerliyor”

Özsan, yüz yüze eğitimin başlaması, turistlerin ülkemize gelmesi, düğünlerin artması gibi sebeplerle de kira fiyatlarının daha da arttığını belirtti. Aynı zamanda “Zira sektörde yeni konut projesi yok ve istek çok fazla. Bu koşullarda ev satın almak mantıklı değildir. Herkes kredi faizlerinin düşmesini bekliyor ancak doların arttığı bir durumda düşmesi pek de mümkün gözükmüyor. Bu sebeple ev almayı ertelemeyin.” Diye konuştu.

Özsan Türkiye’nin yabancılar için bir cazibe merkezi haline geldiğini belirtti

Özsan, Turistler için İstanbul başta olmak üzere Türkiye cazip hale gelmeye başladığını söyledi. “En çok satış Irak ve İran’lılara yapılıyor. Ağustos ayı içerisinde 5 binin üzerinde rekor bir satış yapıldı. Yabancılara ayda ortalama 4-5 bin satış yapılmaktadır. Zira yurt dışından da oldukça talep var. Özellikle de 1+1 ve 2+1 tip konutlarda problem var. Fiyatlar artmaya devam ediyor. Şu anda yeni bir arz tok ancak talep çok fazla. Fiyatlar düşmeyecek.” İfadelerini de ekledi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version