Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut fiyatları en çok Gaziantep’te arttı

Hürriyet Emlak tarafından hazırlanan 2018 yılı Nisan ayı Emlak Endeksi verilerine göre son altı aylık süre içerisinde satılık daire fiyatları en çok Gaziantep’te yükseldi.

Son 6 aylık süreçte 5 büyük il içerisinde satılık dairelerin metrekare birim fiyatları en çok Antalya, İzmir ve Bursa’da arttı. Antalya’daki 6 aylık artış yüzde 7 oranında olurken, İzmir ve Bursa’da ise yüzde 5 oranında bir artış oldu.

Türkiye genelinde en çok fiyat artışının yaşandığı il olan Gaziantep’te ise yüzde 5 artış yaşandı. Gaziantep’te satılık daire fiyatlarının en çok arttığı ilçeler ise Şehitkamil ve Şahinbey oldu.

Türkiye genelinde satılık daireleri ortalama metrekare birim fiyatları 1.704 TL olarak hesaplanırken, amortisman süresi ise ortalama 22 yıl olarak dikkat çekti.

İstanbul’da satılık daire fiyatları son 6 ayda yüzde 4 artarken, kiralık dairelerdeki artış ise yüzde 3 oldu. İstanbul’da son 1 ay içerisinde fiyatların arttığı ilçeler ise birinci sırada yüzde 7,40 ile Beykoz yer alırken bu ilçesi sırasıyla yüzde 2.54 ile Bayrampaşa, yüzde 2.04 ile Esenyurt oldu. Fiyatların düştüğü ilçeler ise yüzde 5.76 ile Beyoğlu, yüzde 4.52 ile Çatalca, yüzde 2.78 ile Gaziosmanpaşa oldu.

Ankara’da satılık daire fiyatları son 6 ayda yüzde 3 artarken metrekare birim fiyatları ise ortalama 1.799 TL oldu. Kiralık daire fiyatları ise önceki 6 ay içerisinde yüzde 2 arttı. Ankara’da son 1 ay içerisinde fiyatların arttığı ilçeler ise birinci sırada yüzde 7.31 ile
Akyurt olurken, yüzde 6.88 ile Kazan ikinci, yüzde 1.25 ile Polatlı üçüncü oldu. Fiyatların düştüğü ilçeler ise yüzde 4.05 ile Çubuk, yüzde 2.91 ile Gölbaşı, yüzde 1.45 ile Altındağ oldu