Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Konut fiyatları İstanbul’da artış yaşadı

Konut fiyatları İstanbul’da artış göstermeye devam ediyor. Yapılan zamların salgın hastalık sonrası daha da belirginleştiği görülürken, satış fiyatlarına yüzde 7 oranında zam geldi.

Konut fiyatları İstanbul’da zirveye tırmanıyor

Son gayrimenkul araştırmalarında fiyat gelişmeleri üzerinde yapılan veriler, sektörün öncüleri tarafından tamamlanan analizlerle kendini konuşturmaya devam ediyor. Uzmanların yer aldığı Endeksa kadrosunda, salgın hastalık etkisi yavaşça su yüzüne çıkarılmıştır. İl genelinde yapılan araştırma sonunda salgın hastalığın konut fiyatlarında artış gösterdiği kesinleşirken, aynı zamanda kira oranlarına da yüzde 5 zam geldi.

Salgın hastalık sonrası değişim yaşayan İstanbul üzerinde, tüketici tarafından talep gören ortalama konut metrekare fiyatları, 3.908 TL olurken, kira fiyatı ise 18,51 TL üzerinden hesaplanmaya başlandı. Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı sonrası normalleşme sürecine adım atan Türkiye’de konut fiyatlarında yaşanan artış en fazla İstanbul üzerinde kendini gösterdi. Yapılan analizler sonunda sıralamaya yerleşen ilk ilçe ise Başakşehir oldu. Listede ikinciliğe yerleşen Üsküdar’ı, Beşiktaş ve Beylikdüzü takip ediyor.

Küçükçekmece zam şampiyonu oldu

Endeksa tarafından paylaşılan güncel verilerde salgın hastalığın etkisi Küçükçekmece’yi vurdu. Konut satış fiyatlarının aniden tırmandığı ilde, yüzde 26 zam yaşayan ilçe, metrekaresini 4.158 TL’ye yükseltti. Ardından gelen Başakşehir ise, yüzde 17 dilimli artış yaşarken, birim fiyatını 4.856 TL üzerinden açıyor. Fiyatların artış yaşadığı diğer ilçeler üzerinde Üskürdar’da görülen zam oranı, yüzde 16 olarak belirlenmiş ve metrekare başına birim fiyatı 5.515 TL’ye dayanmıştır. Beşiktaş’ta bu oran yüzde 12 ile artış gösterdiği gibi satış fiyatının 13.318 TL’ye yükseldiği kolayca görülebiliyor. Paylaşılan verilerde son olarak Beylikdüzü ilçesindeki artış ele alınmıştır. Burada yaşanan yüzde 12’lik zam, metrekare birim fiyatını 2.679 TL’ye yükseltti.

Kira zamlarında öne çıkan ilçeler belirlendi

Satış fiyatlarına gelen zamların ardından Endeksa verileri, kira zamlarına ilişkin sıralamayı paylaşmıştır. Buna göre, İstanbul Zeytinburnu, Bağcılar ve Ataşehir bölgeleri birinciliği kira artışında ele aldı. Konut fiyatları üzerinde zam yaşamaya devam eden bölgeler, yüzde 18 oranında artış göstermiştir. Zeytinburnu üzerinde talep edilen güncel metrekare fiyatı ise 23,22 TL olup, Bağcılar üzerinde bu fiyat 16,82 TL olarak belirlendi. Ataşehir’e geldiğimizde ise kira fiyatları 21,79 TL üzerinden açılış yapıyor.

Listede üç ilçenin ardından gelen Küçükçekmece’de yüzde 11 oranında artış yaşanmıştır. Bu oran yüzde 10 ile Büyükçekmece ve Esenler üzerinde de görülüyor. Güncel kira fiyatlarında Küçükçekmece açılışı 21,25 TL üzerinden yaparken, Büyükçekmece 15,4 TL, Esenler ise 16,53 TL olarak açılış yapmıştır.