Kategoriler
Ekonomi Gündem Manşet

Konut fiyatları yeniden yükselecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun politika faizini 425 baz puan düşürerek yüzde 24’ten yüzde 19,75’e indirmesinin ardından bankalar art arda faiz indirimi başlattı. Bankalar, faizde indirime girdiklerini kamuoyuna art arda duyurdu.

Konut kredisinde müjde geldi

Ziraat Bankası da konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına (0.99) çekerken 180 ay vadeli 500 bin liraya kadar kullanılacak konut kredisi faizini, yüzde 0,99 olarak kaydetti. Banka, ayrıca, tüketici kredi faizini de 60 ay vadede yüzde 1,59 olarak belirledi. Folkart’ın Yönetim Başkanı Mesut Sancak ise Faizlerin yüzde 0.99’a düşmesi sektörü çok olumlu etkileyecek” ifadelerini kullanarak konut kredisinde müjdenin geldiğini kaydetti.

Düşüş trendi Türkiye ekonomisini olumlu yönde etkileyecek

Faiz indirimlerini “trend” olarak nitelendiren Sancak bu tarz indirim haberlerinin art arda artacağına inandığını söyledi. Sancak, ayrıca, Mayıs ayından itibaren Türkiye’ye 10 milyar dolardan fazla yabancı yatırımcı girişini vurgulayarak son gelişmelerin durgunluk sürecindeki Türkiye ekonomisini harekete geçireceğini kaydetti.

Yıl sonunda ülke ekonomisi büyüyecek

“Özellikle faiz düşüşü yaşayan konut sektörü için bu çok güzel bir tablo. Faiz düşürülmesi kararından sonra, hem de çok kısa bir süre içinde müşterilerimizden çok olumlu tepkiler aldık. Bu tablonun yıl sonunda pozitif büyüme de getireceğine inanıyoruz.” sözlerini söyleyen Sancak, son zamanlarda konuşulan olumlu gelişmelerin 2019’un sonuna kadar Türkiye ekonomisini büyüteceğini kaydetti.

Konut fiyatları yeniden yükselecek!

Bu dönemi ülkemiz ekonomisi açısından “toparlanma süreci” olarak değerlendiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yaşanan faizlerdeki düşüş silsilesinin, mevcut durumda olan politik belirsizlikleri gidererek Türkiye ekonomisinin büyüme sürecine sokacağını kaydetti. Konut almak için en uygun zamanın şu an olduğunu ifade eden Sancak, ayrıca, konut fiyatlarının şimdilik dipte olduğunu söyleyerek gelecek aylarda konut fiyatlarının yeniden artacağını belirtti.