Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut fiyatları yüzde 57 oranında arttı

Son beş yılda konut fiyatları yüzde 57 oranında arttı. Bu artıştan en fazla payı alan şehir İzmir oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının verilerine göre ülke genelindeki son beş yıl içerisinde ülke genelindeki konut fiyatları yüzde 57 oranında arttı. 2015 yılının ocak ayından bu yılın ekim ayına kadar olan sürede İstanbul’daki fiyat artışı yüzde 50 olarak gerçekleşti. Konutlar, Ankara’da yüzde 51, İzmir’de ise yüzde 88 oranında pahalandı. 

Konut fiyatlarındaki değişimin İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde sınırlı kaldığını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Söz konusu dönemde İstanbul’da birim metrekare fiyatı ortalama 50 oranında artarken bu rakam, Ankara’da yüzde 51 olarak gerçekleşti. Diğer yandan Türkiye’de yıldız her geçen gün parlayan İzmir, üç büyük şehir içinde yatırımcısına en çok kazandıran il olarak öne çıktı. Türkiye genelinde yüzde 57’lik bir yükselişi konuştuğumuz dönemde, İzmir’de birim metrekare fiyatlarındaki yükseliş yüzde 88 oldu.” ifadelerini kullandı.

İzmir’de 377 binden fazla konut satıdı

Son dönemde yatırımcıların gözünde İzmir’in olduğunu aktaran Yılmaz, çok sayıdaki büyük firmanın İstanbul’daki genel merkezlerini ve operasyon üslerini İzmir’e taşıdıklarını kaydetti. Bu durumun İzmir’deki gayrimenkul sektörünü artırdığını dile getiren DAP Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “TÜİK tarafından açıklanan satış rakamları da bu hareketliliğin en büyük göstergesi. Ocak 2015 ile Ekim 2019 arasında, İzmir’de satılan konut sayısı 377 bin 477’yi buldu.” dedi.

İzmir’de konut fiyatları “ciddi biçimde” artacak

İstanbul – İzmir Otoyolu’nun, iki şehir arasındaki mesafeyi 3,5 saate indirdiğini kaydeden Yılmaz, Volkswagen’in Manisa’da kurmayı planladığı fabrikanın şehrin cazibesini daha çok artıracağını öngördü. Ziya Yılmaz, “Söz konusu yatırımın getireceği hareketlilik, Manisa ve özellikle İzmir’deki gayrimenkul piyasasında kendini gösterecek. Bu da gelecekte İzmir’deki konut fiyatları ciddi biçimde yukarı çekecektir. Dolayısıyla, İzmir’in önümüzdeki yıllarda Türkiye’de en fazla prim yapan şehirler arasında yer almaya devam edecektir.” diye konuştu.