Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Aydemir “Konut fiyatları yüzde 40 artabilir”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, her sektörü etkilediği gibi gayrimenkul sektörünü de büyük oranda etkiledi. Hatta hatırlatmak gerekirse; 2020 yılının ilk ayında konut satışlarında düşmeler gözlemlenmişti ve faiz oranlarında iyileştirmeler yapılarak gayrimenkul sektörünün hareketlenmesi sağlanmıştı. 2021 yılı ise, konut fiyatları  artışının beklendiği bir yıl…

Özkan Aydemir’den önemli açıklamalar!

Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, 2021 yılı için şaşırtıcı açıklamalarda bulundu ve 2020 yılını değerlendirdi. 2021 için inşaat maliyetlerinin artması dolayısıyla “Konut fiyatları yüzde 40 oranında artabilir.” şeklinde açıklamalarda bulunan Aydemir, virüs ile beraber emlak anlayışının da değiştiğini sözlerine ekledi.

“Artık butik siteler tercih ediliyor”

Covid-19 salgının tüm dünyayı adeta evine hapsetmiş olması bizlere gösterdi ki; konutların büyüklüğü ve doğa ile iç olması, butik ve mümkünse müstakil olması son derece önemli. İşte Özkan Aydemir’de tam olarak bu noktaya değindi. Açıklamalarına: ” Virüs ile beraber ihtiyaçlar değişti, artık çalışma odası olan ve müstakil konutlar daha fazla tercih ediliyor” dedi.

Konut fiyat endeksi

“Konut fiyatları yükselecek, şimdi satın alma için en doğru zaman”

Maliyetlerin artması ile beraber 2021 yılında konut fiyatları artışının olmasını öngören Aydemir, şuanın konut almak için en doğru zaman olduğunu vurguladı. Ayrıca kredi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ile ilgili de devletten destek beklediğini sözlerine ekledi.

“Önemlisi; Faiz oranlarında psikolojik sınır olan 1’in altında olabilmek”

Kredi faiz oranlarının 1’in altında olmasının çok önemli olduğunu belirten Aydemir, 1’in psikolojik sınır olduğunu belirtti. Ayrıca fiyatların belirlenmesinde kredi faiz oranlarının son derece önemli olduğunu belirten Aydemir, “Yastık altı yatırımların piyasaya çıkabilmesi için faiz oranlarının 1’in altına çekilmesi gerekli. 1’in altına çekilen faiz oranları konut fiyatları belirlenirken çok önemli bir rol oynayacaktır.” dedi.

“Arsa ve arazi fiyatlarında da artış kaçınılmaz”

Ayrıca Aydemir sözlerine su şekilde devam etti: ” Arsa ve arazi fiyatlarında da 2021 yılı için bir artış bekliyoruz. Çünkü koronavirüs salgını, insanları daha izole bir hayata itti. Bu sebeple arsa ve arazilere olan rağbette arttı. Netice olarak bu talep de 2021 yılı içinde konut fiyatları artışında olduğu gibi, arsa ve arazi fiyatları artışını mutlaka etkileyecektir.”

Exit mobile version