Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut hesabı daha cazip hale getirilecek

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Yıllık program içerisinde konut sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren konut hesabı da yer almıştır. Bu düzenleme insanların Türkiye’de ilk ve tek konut satın almalarını desteklemek amacıyla hayata geçirilmiştir.

Vatandaşların daha rahat konut sahibi olabilmesi için yeni düzenlemeler geliyor. Daha önce çıkarılan konut hesabı 2022 yılındaki proje içerisinde yer almıştır. Bu kapsamda hesap olumlu yönde revize edilecektir. Böylece sistemin daha cazip hale getirilmesi planlanmıştır.

Konut hesabı daha cazip hale getirilecek

2022 yılında ekonomide uygulanacak olan politika ve tedbirleri içeren 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayınlanmıştır. Program içerisinde insanların Türkiye’de ilk defa konut satın almalarını destekleyen düzenlemeler de yer almıştır. Düzenleme neticesinde sistem daha kolay ve cazip hale getirilecektir. Ayrıca programda finansal sistem dışında bulunan kaynakların, araçlar çeşitlendirilerek finansal sisteme çekilmesinin devam edeceği belirtilmiştir.

Böylece yastık altı tasarrufların finansal sisteme çekilmesini sağlayacak özel teşviklerin sürdürüleceği belirtilmiştir. Bu kapsamda yeni teşviklerin planlanacağı ifade edilmiştir. Bununla ilgili olarak konut hesabında sistemi gerekli mevzuat değişiklikleri yapılacaktır. Ayrıca hesap revize edilerek daha cazip hale getirilecektir. Programda olan yapılacak değişikliklerin detayları ise içerikte yer almamıştır.

Başvurular 2016 yılında başlamıştı

Konut hesabı düzenlemesi insanların Türkiye’de ilk ve tek konut satın almalarını desteklemek için yapılmıştır. Bu hesap uygulaması kapsamında bankalar 2016 yılından itibaren başvuru almaya başlamıştır. Bu uygulaması ile insanlar ev alabilmek için yaptıkları birikimlerine yüzde 20’ye varan oranda devlet katkısı sağlanacaktır. Sağlanacak bu katkı tutarı 2021 yılında 31 bin 149 TL’yi bulmaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…