Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut ilan başlıklarında korona etkisi

Ülkemizde yayılma hızını arttıran korona virüsü salgını görünen o ki her alana sıçramış. Mizansenleri harekete geçirmeyi sağlayan virüs, emlak sektörüne de yansıdı. Konut ilanlarında “Korona’nın girmediği ev”, “korona virüsü geçirmeyen daire” gibi başlıklar sıkça görülüyor.

Salgın neticesinde gayret ve çabaların yükseldiği bir ortamda mizah sever vatandaşlar da kendini unutturmadı. Önce kolonya, daha sonra koruyucu maskeler üzerinden pek çok eğlence alanı bulanlar; şimdi de emlak sektörünü ele geçirdi. Virüsten kaçma garantisi veren yayla ve çiftlik evlerinde de artış görünürken, ev sahipleri virüsün eve girmediği garantisini veriyor.

2019 Yılının son aylarında yaşananlar harekete geçirdi

Geçtiğimiz yıl sonu kasım, aralık gibi meydana gelen depremler sonucunda kredi faiz oranları ihtiyaç sahipleri için indirime girmişti. Ayrıca emlak sektöründeki durgunluğun önüne geçmek amacıyla yapılan bu girişime, her geçen gün virüs sebebiyle yenileri ekleniyor. Ekonomik İstikrar Kalkanı adındaki ekonomik destek paketinde de sıkça görebileceğimiz emlak üzerine maddelerde destekler mevcut. Özellikle bankalara çağrıda bulunulan ve uyması gereken kurallar maddelere döküldü. Böylece bir ev satın almak isteyen kişiler, ilk kez alacakları 500 bin altı fiyatlı konutlarda kredi yüzdesini yüksek alabilecek.

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, bu durumu “son bir ay içerisinde platformlar üzerindeki arama kriterlerinde yüzde 40 oranında arazilerin aratıldığı görülmekte. Eski yatırımcıların önüne geçen genç yatırımcılar İstanbul çevresini değerlendirdiği gibi Muğla, Tekirdağ, Çanakkale illerini odak noktası haline getirdi” olarak yorumladı.

Değişen kitle, değişen tercihler…

Emlak piyasasının Türkiye’de yaşanan durumlar neticesinde değişim gösterdiğini söyleyen ERA Türkiye Marka Direktörü Toros Cumhur, salgın hastalığın yaratmış olduğu paniğin önce Avrupa’da daha sonra da Türkiye’de etkisini gösterdiğini; bu nedenle alıcı kesimin şehir dışındaki projelere yüklendiğini ve genellikle Şile, Çekmeköy, Ömerli ve Arnavutköy üzerinde tercihlerini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Korona virüsü konut ilanlarındaki etkisini arttırdı

Depremlerin yaşattığı korku ve panik üzerine yayla, çiftlik ve köy evleri gibi metropol yaşamından uzak tercihler yıl sonundan itibaren artmaya başlamıştı. Salgın hastalık sonrası yükselen hasta sayısına bakılınca halk endişe ve paniğe kapılmaya başladı. Yaşanan tüm bu süreçlerin sonunda ilan sahipleri de ilgi çekici başlıklar oluşturarak dikkatleri kendilerine çekmeyi başarmış görünüyor.