Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut İnşaat Sektörü yeniden hızlanacak

Türkiye’nin bu salgın sürecinden dolayı oluşan ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü gelmektedir. Durma noktasına gelen bu sektör 2 yıldır işlerine fren vermek zorunda kalmıştır. Ancak günümüzde bu sektör kaldığı yerden devam etme kararı almıştır. Hız kesemden işlerini sürdürmeye başlanmaktadır.

Alaattin Aktaş Yaptığı İnşaat Sektörü Açıklaması

2017 yılında inşaat sektörü rekor kırdı. Bir tarihi dönem olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda 1,4 milyon konut yapımı ruhsatı alınmıştır. Bu ruhsatların belli bir süresi sonrası inşaatlar başlamıştır. 2018 yılında tamamlanan ve kullanıma hazır yapılar rekor kırmıştır. Aynı zamanda zin belgesi verilen konut sayıları 2018 tarihinde 894 bile ulaşmaktadır. Ayrıca 2017 yılında inşaat adına rekor kıran bu sektör 2018 yılında da 669 bine yakın konut ruhsatı almıştır. 2019’da 324 bine bu sayı inmiştir. 2020 yılında ise 556 binlik bir sayı ile artış göstermiştir. Aynı zamanda bu salgın nedeniyle işler yavaşlamaya başlamıştır. 2021 yılında ilk çeyreği ilişkin verilerin dün açıklandığı görülmektedir. İlk çeyrekte 82 bin olan bu yapı ruhsatları bu yıl 168 bine genel düzeyde inişler ve çıkışların olduğu inşaat sektörü hızlanmaya karar vermiştir.

Bu Yılki İnşaat Sektörü Kullanım İzinleri

Bu yıl alınacak kullanım izinleri sayısı da geçen seneye aşkın süreden çok farklı olacağı beklenmemektedir. 2019 ve 2020’deki düşüşlerin yapımı tersanesindeki bağlı oldukları konu sayısındaki düşük olması gayet normal olduğu belirtilmiştir. Bu yıl tümündeki yine 600 bin dolayısıyla gerçekleşmesi beklenmekte ve buna ilişkin çalışmalar yapılmaktadır. İnşaat sektörü bu durumda ruhsat alma işlemini çoğaltmaktadır. Genel olarak sektör yıldan yıla değişiklik gösterebildiği için bu yıl ruhsat işlemini bol tutmayı hedeflemektedirler. İnşaat alanında yapılan çalışmaların artması daha olanaklı evleri ve ekonomik olarak da uygun olan daireleri müşterilere sunmaktadır. Alım gücünün daha çok olduğu yerde evler daha kolay satılır.

İnşaat sektöründeki gelişmeler yakından takip edilerek hızlanmasında gelişmeler sürdürecektir. Hedefleyen bu sektör Alaattin Aktaş’ın açıklama suları dolayısıyla artış gözleri beklenmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version