Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Konut kredi faizi 0.90’a kadar çekilir

Merkez Bankası üç aylık süre zarfında 10 puanlık bir faiz indirimi gerçekleştirdi. Bu durum sonrasında ise bankalar faiz oranlarını gerilettirdi. Bu sert faiz düşürmelerinden sonra konut satışlarında bir patlama meydana geldi.

Temmuz ayında yüzde 2’lerin üzerinde olan konut kredisi faizleri Merkez Bankası’nın her hamlesi sonrasında daha da gerileyerek kamu bankalarında yüzde 1’in altına düştü. Özel bankalarda ise faizler bu süreç sonunda yüzde 1,2’nin altına geçti.

Konut almak isteyen vatandaşların yüzünü güldüren bu gelişmelerden sonra satışlarda büyük bir artış yaşandı. Eylül ayında gerçekleşen ipotekli konut satışları yüzde 400 artarak rekor kırdı.

Gayrimenkul Satış Uzmanı Nilüfer Kast konu ile ilgili olarak, “Konut almanın tam zamanı. Gecikenler pişman olur.” dedi. Sözlerine devam eden Nilüfer Kast,  “Daireler tükenmeye başladı. Stoklar azaldıkça, daire fiyatları yüzde 10 ile 15 arası zamlanıyor.” diye ekledi. Ayrıca 0,99 oranın 0,90’a kadar düşebileceğinin, durumun onu gösterdiğinin de altını çizdi.