Kategoriler
Konut Kredisi

Konut kredi faizlerinde artış yaşanıyor

Bankalar tarafından uygulanan mevduat faiz oranlarında 18 baz puan yükselerek yüzde 9,75 olduğu görülmektedir. Dolar mevduat faizi ise 8 baz puan artarak yüzde 1,13 olmuştur. Euro mevduat faizi ise 1 baz artarak yüzde 0,42 olduğu bilinmektedir. TL bazlı konut kredi faizlerinde yükselme gerçekleşmektedir. Ayrıca ticari kredilerin faiz oranlarında ise 147 baz puan düşüşü ile yüzde 12,23 olduğu söylenebilir. Konut kredi faizlerinde artış baz puan olarak bu şekilde gerçekleşmektedir. Ayrıca güncel olarak da değişiklik yaşanabilir.

Faizde yeni artış dalgaları başladı

Döviz kurlarındaki banka faizlerinde yeni artış dalgaları başlamıştır. Faizlerde ağustos itibariyle görülen bu büyük sıçrama krediye olan talebi de durdurmuştur. Bu durumda harekete geçen Merkez Bankası ağustos itibariyle faizlerin yükselmesine neden olduğu bilinmektedir. Geçen hafta Merkez Bankası’nın 2 yıl aradan sonra politika faizinde 200 baz puan artırarak yüzde 10,25’e yükselmesi ile ihtiyaç, konut ve ticari kredi oranları güncellenmiştir. Bu şekilde konut kredileri güncel olarak faiz oranlarına bağlı şekilde bir şekilde değişmiştir.

Konut kredi faizlerinde artış halkı korkutuyor

Konut kredilerinde sıfır konut için aylık yüzde 1’in altında faiz teklif eden tek kamu bankası kalmıştır. Özel bankalarda en uygun konut kredilerinde faizi aylık yüzde 1,15’ten yüzde 1,19’a kadar çıktığı bilinmektedir. En yüksek oran ise yüzde 1,62’den yüzde 1,80 seviyeleri arasında değişiklik göstermektedir. Bankacılar kampanyanın sona ermesi ile birlikte kredi talebi artış hızının yavaşladığı ve yeni artış dalgası ile birlikte ise kesildiğini söylemektedir. Ayrıca bankalar TL mevduat için uyguladıkları faiz oranlarının 4 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 4 baz puan azalış gerçekleştiğini söylemiştir. Bu durumda yüzde 17,88 olduğu belirtilmiştir. Dolar mevduat faizinin 1 baz puan azalışı ile yüzde 1,10 olmuştur. Aynı zamanda Euro mevduat faizi bir azalışı ile yüzde 0,45 olduğu belirlenmiştir.

Bu şekilde TL bağlı faiz oranlarındaki değişikliği ve buna bağlı olan güncel haberleri öğrenebilirsiniz. TL bazlı konut kredi faizlerinde artış 9 baz puan ile yüzde 17,88 olduğu haberini de takip edebilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…