Kategoriler
Konut Kredisi

Konut kredisi faiz oranı yüzde 2 seviyesini tekrar geçti

Merkez Bankası faiz artışı kararını bildirdikten sonra konut kredisinde faiz oranı tekrardan yükselişe geçti. 2019 yılından sonra konut kredisinde faizler tekrardan yüzde 2 oranını geçti. Özel bankaların büyük çoğunluğu faiz artışı gerçekleştirdi. Kamu bankaları ise konut kredisi kapsamındaki faizlerde değişiklik göstermedi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizlerini yüzde 17 oranından 19 oranına çıkarınca faizde gözle görülür bir artış gerçekleşti. Dövizdeki artış da bu faiz yükselişini destekledi.  En düşük konut kredisi faizi ise yüzde 1,32 faiz oranı ile Vakıf Bankasına ait.

Faiz oranlarında büyük artış

2018 yılındaki kriz ile konut kredisi faizleri hızlı bir şekilde yükselişe geçmişti. Yüzde 2 faiz oranını tek tek aşan bankalar 2020 Ağustos ayında ise faiz oranlarını düşürmeye başlamıştı. 2020 yılında tüm bankalarda konut kredisi kapsamındaki faizler yüzde 0,64 oranına kadar inmişti. Ancak faiz oranları 2020 yılı sonunda tekrardan yükselişe geçti ve 2021 Mart ayında en yüksek orana ulaştı.

Konut kredisi faiz oranı hangi bankada ne kadar?

Konut kredisi faiz oranlarını arttıran bankalar arasında ise yüzde 2,09 ile Şekerbank ve yüzde 2 faiz oranı ile TEB var. Ayrıca HSCB ve Burgan Bank da yüzde 1,90 konut kredisi faiz oranına sahip. Vakıfbank ise en düşük konut kredisi oranı olan yüzde 1,32 oranı üzerinden işlemlerine devam ediyor. Kamu bankaları bu süreçte konut kredisi faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Diğer emlak haberleri için tıklayın…

Exit mobile version