Kategoriler
Konut Kredisi

Konut kredisi faiz oranları düşer mi

Bir konut almaya karar verdiğinizde o konut bankanın kredi vermek için istediği kriterlere uygun olması gerekmektedir. Kritere uygun olan konuta faiz ile kredi verilir. Peki Konut kredisi faiz oranları düşer mi ? Sorunun cevabı haberimizin devamında yer almaktadır.

Konut kredisi çekme şartları

Konut kredisi çekebilmek için istenilen kredi puanına sahip olmak gerekir. Bu kredi notu 1100 olarak belirlenmiştir. Çok fazla borcunuzun olması, daha önceden çektiğiniz kredinizin, kredi kartınızın taksitlerini zamanında ödeyip ödememeniz, karşılıksız çekinizin olması kredi notunuzu etkileyen önemli etmenlerdir.

Hane halkının gelirinin hesaplanması ve rutin giderlerin çıkartıldıktan sonra kredi borcunu ödemeye yeterli olması gerekmektedir.

Kredi almak için başvurduğunuz bankanın ekspertizi satın almak istediğiniz konutun kalitesi, ısınma durumu, iç ve dış görünüşü ayrıca tapuya giderek iskanlı veya hisseli olup olmaması gibi özellikleri araştırarak bir ekspertiz raporu hazırlar.

Ne kadar konut kredisi alınabilir?

Maaşınız, düzenli geliriniz, kira ve diğer gelirlerin toplamı. Düzenli geliriniz ne kadar olduğu konut kredisi alabileceğinizi tutarı belirleyen en önemli kriterdir.

Bankalardan kredi çekecekseniz, konut kredisi başvurusu yapacağınız evin yüzde 80 oranında çekilebilir. Bu durumda kalan yüzde 20’yi ev sahibine vermeden evi satın alamazsınız. Kredi çekmeden ödeyeceğiniz peşinatı ne kadar yüksek tutarsanız, ödeyeceğiniz kredi yükü de o kadar azalacaktır.

Konut kredisi faiz oranları

Konut kredisi veren bazı bankaların faiz oranlarının en düşük ve en yüksek olanlarından örnek vermemiz gerekirse 100.000 TL’lik bir konut kredisi çektiğimizde 12 ay vade ile ödeme planı yaptığımız takdirde en yüksek faiz oranı %1,90 olarak bize bu kredinin toplam maliyeti 114.966 TL olmaktadır. En düşük faiz oranı ise %1,39 olarak bize bu kredinin toplam maliyeti ise 110.871 TL olmaktadır.

Konut kredisi faiz oranları düşer mi?

Ülkemizi ve Dünya’yı etkisi altına alan salgın hastalık yüzünden; Ülke ekonomisi ve Dünya ekonomisi oldukça zor zamanlardan geçiyor. Borsadaki değerlerin dalgalanması tüm sektörleri etkilediği gibi bankacılık sektörünü etkisi altına almış durumda. Ülkemizde dövize bağlı olarak ekonomiyi koruma adına yapılan hamleler kredi faiz oranlarında oldukça artışa neden oldu. Bu artışın nedenleri tabi ki birçok sebebe dayalı fakat bunların başında salgın hastalıkla birlikte dövizin de olması bize yakın zamanda kredi faiz oranlarında düşüş yapılma olasılığının olmadığını gösteriyor.

Diğer konut kredisi ile ilgili haberler için tıklayınız..

Exit mobile version