Kategoriler
Konut Kredisi

Konut kredisi faiz oranları tekrar yükseldi

Geçen hafta kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını yükseltmişti. Peki konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? Konut kredisi faiz oranları tekrar yükseldi mi? Konut fiyatları ne olacak? Ev almak için geç mi kalındı? Konut fiyatları düşecek mi? Tüm bu sorular vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor.

Kamu bankaları salgın nedeni ile piyasaları rahatlatmak için düşük faizle konut kredisi, taşıt kredisi, tatil kredisi, ihtiyaç kredisi gibi bir çok kredi imkanı sağlamışlardı. Özellikle inşaat sektörü ve otomobil sektöründe düşük faizli krediler yoğun ilgi görmüştü. Faizlerin düşürülmesi nedeniyle 2020 yılı Haziran ayında son yılların en yüksek konut satışı gerçekleştirildi.

Önce 2. el konutlar için faiz oranı artırılmıştı

Haziran ayında başlatılan düşük faizli krediler 2020 yılı Temmuz ayında da devam etti. Temmuz ayında da inşaat sektöründe ve otomotiv sektöründe satışlar bir önceki yılın aynı ayına göre artarak devam etti. Ağustos ayına girildiğinde kamu bankaları faizleri kademeli olarak artırmaya başladı. İlk olarak 2. el konutlarda faiz oranları yükseltildi. Faizlerin artırılması ile birlikte vade oranları da düşürüldü. Daha önce 180 ay vade ile konut kredisi kullanma imkanı bulunurken bu vade oranı geçen hafta 120 aya düşürüldü. Faiz oranları da 0.74 iken önce 0.79 olarak artırıldı. Daha sonra bu oran 0.87’ye çıkarıldı. 13 Ağustos 2020 tarihi itibarı ile ise yeni vade oranları ve faiz oranları belirlendi.

Konut kredisi faiz oranları yine yükseldi

13 Ağustos 2020 tarihi itibarı ile kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını yeniden yükseltildi. Haziran ayında sıfır konutlar için konut kredisi faiz oranları yüzde 0.64 olarak açıklanmıştı. 06 Ağustos 2020 tarihinde ise sıfır ve 2. el konutların için faiz oranları yükseltilmişti.

Halk Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? Faiz oranları yükseldi mi? yüzde 0.64 faiz oranı ile konut kredisi veren banka var mı? Bugün itibarı ile vatandaşlar bu sorunun cevabını arıyor. Ancak artık yüzde 0.64 faiz oranı ile konut kredisi veren banka bulunmamaktadır.

Halkbank konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Kamu bankaları 06 Ağustos tarihinde sıfır ve 2. el konutlarda vade ve faiz oranlarını eşitleyerek 120 ay vade ve yüzde 0.87 faiz oranına sabitlemişti. Ancak 13 Ağustos tarihi itibarı ile tekrar faiz oranları ve vade süreleri değiştirildi. Halkbank tarafından yapılan açıklamada 1. el sıfır konutlarda 120 aya kadar olan vadelerde yüzde 0.87 faiz oranı uygulanacak. 180 ay vadeli kredi kullanılması durumunda ise faiz oranı yüzde 0.99 olarak değiştirildi. 2. el konutlar için ise sadece 120 ay vade imkanı olup faiz oranı ise yüzde 0.99 olarak belirlendi.

Ankara, İstanbul ve İzmir için 500 bin TL’ye kadar, diğer illerde ise 300 bin TL’ye kadar çekilecek olan sıfır konut kredilerinde 120 ay vade ve yüzde 0.87 faiz oranı geçerli olacak. Ankara, İstanbul ve İzmir için 500 bin TL’dan fazla, diğer illerde ise 300 bin TL’den fazla çekilecek olan sıfır konut kredilerinde 180 ay vade ve yüzde 0.99 faiz oranı geçerli olacak.

2. el konutlarda ise Ankara, İstanbul ve İzmir için 500 bin TL’ye kadar, diğer illerde ise 300 bin TL’ye kadar çekilecek olan konut kredilerinde ise 120 ay vade ve yüzde 0.99 faiz oranı geçerli olacak.