Kategoriler
Konut Kredisi

Konut kredisi faiz oranlarında son durum! 3 Haziran 2021

Ev satın alırken konut kredisi kullanmak isteyen kişiler için bankalar farklı konut kredisi faiz oranlarında son durum ile kredi bulundurmaktadır. Bu kredilerin gözden geçirerek kendilerine en uygun faiz oranlı krediyi alabilir. Kredi faiz oranları değişiklik gösterebilir. Bankaların sunduğu yeni faiz oranları güncellenebilir Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu güncellenmiş vaziyettedir. İş Bankası, Garanti, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ING Bankası gibi bankalar kredi sunmaktadır. Hangisinin en düşük faizi uyguladığını da detaylı bir şekilde inceleyerek görmek mümkündür.

Yeni Konut Kredilerindeki Güncel Değişiklikler

Konut fiyatlarındaki artıştan dolayı kredi faizlerinde artış gerçekleşince ev sahibi olma işlemi oldukça zorlayıcı olmuştur. Merkez Bankası tarafından da bankaların kredi faiz oranları yükselmiştir. 2020 yılının haziran ayındaki 0 konut kredisi faiz oranı yüze 0,64 seviyesine kadar da düşmüştür. Bugün oranı en düşük yüzde 1,32 seviyesine ulaşmış vaziyettedir. Güncellenerek daha fazla artan bu faiz oranlarını iyi takip ederek kredi almak mümkündür. Güncellenen kredi faiz oranlarında listesinde en uygun kredi veren banka Vakıfbank olarak öne çıkmıştır. Ziraat Bankası ise konut kredisinin faiz oranını yüzde 1,37 olarak açıklığa kavuşturmuştur. Bu şekilde bu iki bankanın faiz oranını nasıl yaptığını görmüş oluruz. Aynı zamanda en uygun faiz oranını kullanarak konut kredisi bu bankalardan alabilirsiniz.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum

En uygun faiz oranı olarak sunulan 3. banka kamu bankası olarak geçen Halkbank olarak açıklanmıştır. Halk Bankası faiz oranı yüzde 1,38 olarak karşımıza çıkmaktadır. Özel bankalar arasındaki en uygun faiz ise yüzde 1,39 ile Akbank olmuştur. Bu şekilde bu bankaları da değerlendirme alabilirsiniz. Daha sonra İş Bankası yüzde 1,41 ile ismini listeye yazdırmış vaziyettedir. Yapı Kredi Bankası yüzde 1,41 oranla diğer bankaların yanında yerini almıştır. Garanti Bankası yüzde 1,46 olarak açıklanmıştır. Ayrıca ING Bankası ise yüzde 1,59 olarak konut kredisi faizini açıklamıştır. Buna göre en uygun faiz oranı yüzde 1,32 oranıyla 150 bin TL’lik kredi kullanılırsa, 120 ay vade, aylık taksit miktarı da bu durumda 2498 olur. Bu şekilde hesaplamalarını yaparak sizlere en uygun olan bankadan yeni konut kredisi alabilirsiniz. Ayrıca faiz oranları güncel bir şekilde değişiklik gösterebilir. Bankaya göre faiz oranlarını detaylı bir şekilde takibi almanız gerekir.

Bu şekilde bankaların yeni konut kredisindeki faiz oranları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Güncel olarak takip ettiğiniz müddetçe sizlere en uygun faiz oranı ile konut kredisi alma imkânına sahip olursunuz.

Diğer konut kredisi haberleri için tıklayınız…